ÇOCUK GELİŞİMİ, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM)

Program Yeterlilikleri


1 Ortaöğretim düzeyinde kazanılan yeterliliklere dayalı olarak çocuk gelişimi alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahiptir.
2 Çocuk gelişimi alanındaki temel bilimsel bilgiye ulaşma, değerlendirme ve uygulayabilme bilgisine sahiptir.
3 Çocuk gelişimi alanında edindiği temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanır.
4 Çocuk gelişimi alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlar ve değerlendirir, sorunları tanımlar, analiz eder, araştırmalara ve kanıtlara dayalı mesleki ve etik değerler gözetilerek çözüm önerileri geliştirir.
5 Çocuk gelişimi alanı ile ilgili temel bilgisayar programlarını ve ilgili teknolojileri kullanır.
6 Çocuk gelişimi alanları ile ilgili sahip olduğu temel bilgi birikimini kullanarak bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür
7 Çocuk gelişimi alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
8 Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri yönetir.
9 Çocuk gelişimi alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir.
10 Öğrenme gereksinimlerini belirler ve öğrenmesini yönlendirir.
11 Yaşam boyu öğrenme bilincine sahiptir.
12 Çocuk gelişimi alanı ile ilgili konularda sahip olduğu temel bilgi ve becerilerini ilgili kişi ve kurumları bilgilendirir; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarır.
13 Çocuk gelişimi alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşır.
14 Toplumsal sorumluluk bilinci ile yaşadığı sosyal çevre için proje ve etkinlikler düzenler ve bunları uygular.
15 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanarak alanındaki bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar.
16 Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
17 Çocuk gelişimi alanında toplumun ve dünyanın gündemindeki olaylara/gelişmeleri izler ve bu olay/gelişmelere karşı duyarlıdır.
18 Çocuk gelişimi alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder.
19 Birey ve halk sağlığı, çevre koruma ve iş güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir.
20 Birey olarak görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasa, yönetmelik, mevzuata ve mesleki etik kurallarına uygun davranır.
21 Dış görünüm, tavır, tutum ve davranışları ile topluma örnek olur.
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024