FARMAKOGNOZİ, DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Program Yeterlilikleri


1 Doktora yeterliliklerine dayalı olarak farmakognozi alanında doktora düzeyinde güncel bilgilere sahiptir, bunları geliştirir ve derinleştirir.
2 Farmakognozi alanında ilişkili olduğu disiplinler arasındaki etkileşimi kavrar, yeni karmaşık fikirleri analiz, sentez ve değerlendirmede uzmanlık gerektiren bilgileri kullanarak özgün sonuçlara ulaşır.
3 Farmakognozi alanının gerektirdiği düzeyde bilgi teknolojileri, teknik ekipman ve alana özgü olan cihaz ve aletler hakkında bilgi sahibidir.
4 Farmakognozi alanındaki etik ilkeleri ve etik kuralların birey ve toplum ilişkilerini bilir ve kullanır.
5 Farmakognozi alanına yönelik yapılan çalışmalarda sık olarak kullanılan istatistiksel yöntemler hakkında bilgi sahibidir.
6 Farmakognozi alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı yeni bilgileri sistematik bir yaklaşımla değerlendirir ve kullanır.
7 Farmakognozi alanına yenilik getiren, yeni bir deney, yöntem, tasarlar veya uygulama geliştirir ya da bilinen bir deney, yöntem, tasarı veya uygulamayı farmakognozi alanına uygular; yeni bir konuyu araştırır, kavrar, tasarlar, uyarlar ve uygular.
8 Yaptığı araştırmaların raporunu yazabilme ve ulusal/uluslar arası hakemli bir dergide yayınlar, bilimsel toplantılarda sunar.
9 Yeni ve karmaşık yöntemlerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapar.
10 Farmakognozi alanı ile ilgili bilimsel ortamlarda araştırma yöntemlerini kullanabilecek düzeyde becerilere sahiptir.
11 Çalıştığı alanın gerektirdiği bilgisayar dahil diğer teknolojik araçlar ile alana ait olan cihaz ve aletleri doğru kullanarak gerekli incelemeyi yapar, geliştirir.
12 Etik kurallar çerçevesinde alanındaki bir çalışmayı bağımsız olarak kurgulayarak, çözüm yöntemini geliştirmek, sonuçlandırmak, sonuçları değerlendirmek.
13 Çalışmalarını yazılı, sözlü ve görsel olarak anlatmak, SCI/SCI-Expanded kapsamındaki bir dergide yayınlayabilmek.
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024