GENEL TÜRK TARİHİ, DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Program Yeterlilikleri


1 Uzmanlık alanının gerektirdiği metodolojik alt yapının yanı sıra bağımsız bir araştırmacı olarak araştırma sürecini tasarlama, uygulama ve sonuçlandırma becerisine sahip olmak.
2 Alanındaki güncel gelişmelere sistematik olarak yaklaşabilmek ve araştırma yöntemlerinde üst düzey beceri elde etmek.
3 Alanındaki mevcut çalışmaları eleştirel bir bakış açısıyla analiz etmek ve disiplinler arası etkileşimden faydalanarak bilime yenilik getirecek özgün sonuçlara ulaşmak.
4 Tarihsel terminoloji ve tekniklerden de faydalanarak Türkçeyi etkin ve doğru bir biçimde kullanma becerisi edinmek; bilimsel ve eleştirel düzeyde okuma yapmak ve sözlü olarak kendini ifade etmek amacıyla en az bir yabancı dil bilgisine sahip olmak.
5 Etik sorumluluk bilinci farkındalığı ile araştırma sonuçlarını yazılı ve sözlü olarak akademik çevreler ile paylaşarak tarih biliminin gelişimine katkı sağlamak.
6 Araştırması sonucu elde ettiği özgün verileri sunma ve savunma hususundaki yetkinliğini geliştirmek amacıyla en az bir bilimsel toplantıya konuşmacı olarak iştirak etmek ve/veya uzmanlık alanı ile ilgili hazırladığı bir bilimsel makaleyi ulusal ya da uluslararası bir hakemli dergide yayınlamak.
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024