ESKİÇAĞ TARİHİ, DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Program Yeterlilikleri


1 Eskiçağ tarihi yüksek lisans yeterliliklerine dayalı olarak alanındaki güncel bilgi ve kuramları kendi özgün fikirleriyle karşılaştırır, geliştirir. Buna bağlı olarak özgün ve yenilikçi çalışmalar yürütür.
2 Eskiçağ tarihi alanının ilişkili olduğu disiplinlerle bağlantısını kavrar, bunları kendi çalışmalarında aktif olarak kullannarak yeni sonuçlara ulaşır.
3 Eskiçağ Tarihi alanında sahip olduğu ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri geliştirebilmek ve derinleştirebilmek için yerli ve yabancı bilgi kaynaklarına hakim olur.
4 Eskiçağ Tarihi alanındaki güncel gelişmeleri ve tartışmaları izleyebilir, değerlendirir ve kullanır.
5 Eskiçağ Tarihi alanına yenilik getiren bir düşünce, yöntem veya uygulama geliştirir; bunları farklı alanlara uygular
6 Eskiçağ Tarihi alanında özgün bir konuyu araştırır, kavrar, tasarlar, uyarlar ve uygular.
7 Eskiçağ tarihine yönelik çalışmaları bilimsel bakış açısıyla inceleyebilmek, verileri değerlendirebilmek, çözüm önerileri üretebilmek
8 Eskiçağ Tarihinin topluma tanıtılması ve benimsetilmesine katkıda bulunacak şekilde, projeler hazırlayıp yürütebilecek hedefe sahip olmak
9 Beşeri bilimler alanında ileri düzeydeki bilgileri, kuramsal ve uygulamalı çalışmalarla sorumluluğu altındaki kişilere anlatır.
10 Eskiçağ tarihi alanındaki özgün bir çalışmayı veya projeyi bağımsız olarak gerçekleştirir.
11 Eskiçağ alanı ile ilgili uluslararası ve ulusal yayınlar yapar ya da Ulusal veya uluslararası projelerde yer alır.
12 Tarihi ve kültürel mirasın ve çevrenin korunmasına yönelik olarak Eskiçağ tarihi alanında ve ilişkili diğer alanlardaki akademik ve mesleki kurum ve kuruluşların faaliyetlerine katkıda bulunur.
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024