TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİ, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Program Yeterlilikleri


1 Lisans eğitimi süresince edindiği tarih ve beşeri bilimler konularındaki kuramsal bilgi birikimini eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilmek ve farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek yeni bilgiler oluşturabilmek.
2 Tarihsel metinleri, arşiv belgelerini ve/veya kazı çalışmaları sonucunda elde ettiği bulguları okuma, yorumlama ve sınıflandırma becerisi elde etmek; bu verilerin işlenme aşamasında var olan bilişim teknolojilerini uzmanlık seviyesinde kullanabilmek.
3 Verilerin belirlenmesi, sınıflandırılması, analiz edilmesi ile yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarılması aşamalarının tümünde bilimsel ve etik değerlerin gözetilmesi becerisini geliştirmek.
4 Belirlediği yüksek lisans tez konusuna ilişkin ana problematiği ve temel argümanları tespit edebilmek; çözüme yönelik gereksinimleri tanımlayabilme, belirleyebilme ve seçebilme yeteneği geliştirmek.
5 Bağımsız çalışabilme yetkinliğini geliştirerek alanı ile ilgili karşılaşılan sorunları var olan araştırma yöntemlerini kullanarak çözümleyebilmek.
6 Kendi araştırmaları sonucu elde ettiği orijinal verileri (arşiv belgesi, kazı buluntusu vb.) alanındaki temel ve güncel çalışmalar ile destekleyerek elde ettiği bulguları, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli biçimde aktarabilmek.
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024