GELİŞİM NÖROLOJİSİ, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Program Yeterlilikleri


1 Lisans düzeyine uygun olarak çocukların normal nörogelişimi ile ilgili güncel bilgilere sahiptir, bunları geliştirebilir.
2 Gelişim Nörolojisine yönelik yayınları ulusal ve uluslararası düzeyde takip edebilir, bu kaynaklardan edindiği bilgileri kullanabilme ve farklı disiplinlerden gelen bilgilerle bütünleştirebilme özelliğine sahiptir.
3 Gelişim Nörolojisinin temel taşlarını bilir, çocukta bu süreçte ortaya çıkabilecek patolojileri tanıyarak ilgili alanlara zamanında yönlendirmelerle erken müdaheleye zemin hazırlar.
4 Klinik çalışmaları tasarlar, araştırma planlar ve sonuca ulaştırır
5 Alanı ile ilgili konuları pozitif bilimsel düşünce ve kanıta dayalı tıp yaklaşımını benimseyerek yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir biçimde tartışır ve paylaşır.
6 Aday, program bitiminde Çocuk Gelişimi ile ilgili konularda bilimsel klinik ve/veya tanımlayıcı araştırma/sunum/yayın yapar.
7 Bilgi kaynaklarına yüksek düzeyde ulaşabilme yetisine sahip olur. Elde ettiği verileri kendi verileri ile karşılaştırıp eleştirel bir şekilde değerlendirebilir.
8 Mesleki ve profesyonel ortamdaki sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısıyla inceler ve bunları geliştirmek üzere gereğini yapar.
9 Etik ilkelerin ve etik kurulların birey ve toplum için önemini bilir, etik davranır.
10 Programın bitiminde aday kendi dalında bilgi ve becerileriyle örnek olur. Diğer disiplinlerle ortak projeler oluşturabilir ve kendi bilgi birikimlerini yeni başlayanlara aktarabilir.
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024