SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM)

Program Yeterlilikleri


1 Siyaset bilimi ve kamu yönetimi alanlarında lisans derecesinde kuramsal bilgi ve donanıma sahiptir.
2 Siyaset bilimi, kamu yönetimi alanlarında orijinal fikirler geliştirmeyi ve/veya uygulamayı sağlayan kanıtlanmış bilgi ve anlayışa sahiptir,
3 Siyaset bilimi ve kamu yönetimi alanlarıyla ilgili disiplinlerarası konularda sahip olduğu teorik bilgi ve anlayışı, problem çözme yeteneğini yeni problemleri çözmeye uygular.
4 Siyaset ve kamu yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası arenada akademik bütünlük içinde bir araştırma sürecini tasarlayacak, oluşturacak, adapte edebilecek ve değerlendirebilecek bir beceriye sahip olur.
5 Siyaset bilimi ve kamu yönetimi alanlarında literatür ve araştırma sonuçlarını entegre edebilir, yargılar geliştirebilir beceriye sahiptir.
6 Siyaset bilimi ve yönetim konularında bağımsız ve disiplinlerarası bir perspektifle çalışma becerisine sahiptir.
7 Siyaset bilimi ve kamu yönetimi kapsamında birbirine alternatif değişik düşünce okullarının varlığını kabul eder, bu okulları karşılaştırır, eleştirir ve sorgular. Bu çerçevede siyasal,toplumsal, idari, hukuki, mali, kentsel problemlere analitik bakış açısıyla yaklaşır.
8 Yeni bilgileri, ilgili alanda çalışma yapanlarla paylaşma sorumluluğu ve uluslararası literatürü takip etmek için güçlü bir motivasyon benimser.
9 Sosyal sorunları disiplinlerarası bir perspektifle analiz etmek için bilgisayar bilimleri ve istatistik teknik ve programlarını kullanır.
10 Siyasi kurumlar, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin insan kaynakları, halkla ilişkiler gibi alanlarının çeşitli düzeylerindeki kariyer alanlarında kendini geliştirir.
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024