ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Program Yeterlilikleri


1 İktisadi ve sosyal olgularla, alanındaki kuramları bağdaştırabilme; insanlar ve toplumlararası ilişkilerin işleyişini disiplinler arası bir bakış açısıyla değerlendirebilme.
2 İktisadi olayları sebep, sonuç ve nitelikleri ile kavrayabilme; iktisadi gelişmeleri izleyebilme, yorumlayabilme ve karar süreçlerinde kullanabilme.
3 Sosyal politikanın temel ilke, kurum, kural ve güncel konularını, ulusal ve uluslararası genel kabul gören normlar çerçevesinde sorgulayabilme ve yorumlayabilme.
4 Emek piyasalarının yapısı, işleyişi ve kurumlarını kavrayabilme, analiz edebilme.
5 Çalışma yaşamına yönelik mevzuat hükümlerini ve yargı kararlarını takip edebilme, analitik bir bakış açsıyla tahlil edebilme ve söz konusu hüküm ve kararları iş uyuşmazlıklarının çözümünde kullanabilme.
6 Toplu iş ilişkilerinin işleyişini kavrayabilme, çalışma yaşamının tüm tarafları için politika üretebilme.
7 Güncel gelişmeler çerçevesinde özel sektör ve kamunun ihtiyaç ve beklentilerine uygun insan kaynakları uygulamalarına hâkim olabilme.
8 Öğrenim sürecinde elde edilen bilgileri analitik bir bakış açılışıyla kullanabilme.
9 Temel iktisadi ve sosyal problemleri, sosyal adalet perspektifiyle teşhis edebilme ve analiz edebilme.
10 Alanı ile ilgili verilerin sistematik olarak toplanması, yorumlanması, aktarılması ve uygulanması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetme.
11 Hayatın tamamının bir öğrenme süreci olduğunu içselleştirme; bilimsel gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme.
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024