ACİL DURUM VE AFET YÖNETİMİ, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 2014-2015 Düzey ÖNLİSANS
ISCED Kodu 861 Öğretim Türü Uzaktan Öğretim
Eğitim Dili Türkçe Kontenjan Ort 123
Yabancı Dil İngilizce
Mesleki Eğitim
Kabul Koşulları YKS SINAVINDAN YETERLİ PUAN ALMAK, YÖS SINAVINDAN YETERLİ PUAN ALMAK, YATAY GEÇİŞ: Diğer yükseköğretim kurumlarından Üniversitenin aynı düzeydeki eşdeğer diploma programlarına veya Üniversitenin aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında yapılacak yatay geçişler, Yükseköğretim Kurulunca çıkarılan 24.04.2010 tarihli ve 27561 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre yapılır. Dikey Geçişler: Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri, 19.02.2002 tarihli ve 24676 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre yapılır. Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü: Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabülü Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 21.01.2010 tarihli toplantısında alınan Yurtdışından Öğrenci Kabulü Esaslarına İlişkin Kararı'na dayanılarak hazırlanan İstanbul Üniversitesi Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü Yönergesi'ne göre yapılmaktadır. İkinci Üniversite kapsamında farklı Üniversitelerde okuyan öğrenciler yatay geçiş yapamazlar.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Bu programda dersler internete dayalı uzaktan eğitim sistemiyle yürütülecektir. Programa alınan öğrencilerin internete erişimli bir kişisel bilgisayarı kullanma olanağına sahip olmaları gerekmektedir. Bu programa alınan öğrencilerden her öğretim yılında Üniversite tarafından belirlenecek miktarda kitap, yazılım, CD-Rom, sınav hizmetleri ve İnternet Erişim Paketi ücreti alınır. Bu Programın güz ve bahar yarıyılına ait derslerin sınavları Üniversite kampüsünde yapılacaktır.
İş Birliği Programda yer alan dersler ile İstanbul Üniversitesi bünyesinde uzaktan gerçekleştirilen diğer programlara ait dersler karşılaştırılacak, içerik ve kredi yönüyle benzerlik olması durumunda, bazı dersler ortak olarak açılabilecektir. Bunun dışında derslerin bazılarının içerik hazırlıkları için benzer derslerin ders malzeme ve materyallerinden yararlanılabilecektir.
İş Birliği Olan Yok
Program Başkanı Dr. Ögr. Üyesi İSAK YILMAZ

Vizyon

Acil Durum ve Afet Yönetimi alanını bütün yönleriyle, kurumsal yapılarıyla tarihsel gelişimiyle anlayan, mesleki uygulama alanlarını tanıyan, alana ait formasyonunu uygulama alanına dönüştürebilen, sahip olduğu alan bilgilerini farklı çalışma ortamlarında kullanabilen, ahlaki erdemler konusunda topluma rehberlik edebilecek donanıma sahip, uygulamaya dönük bilimsel araştırmalar yapabilen, edindiği bilgi ve becerileri, muhatabının düzeyine uygun tarzda etkili bir yazılı ve sözlü aktarım becerisine sahip elemanlar yetiştirmeyi amaçlayan önde gelen programlardan olmaktır.

Misyon

Programımızın misyonu; Acil Durum ve Afet Yönetimi için gerekli olacak olan profesyonel bilgi, değer ve becerileri bütünleştirip özümseyerek her ortamda, kamu sektörü, özel sektör, sivil toplum örgütlerinde Afet Kültürü ve Yönetimi uygulamalarını gerçekleştirebilecek düzenleyici, planlayıcı, eğitici ve araştırıcı niteliğine sahip yetkin Acil Durum ve Afet Yönetimi elemanı yetiştirmek; ülke ihtiyaçlarına öncelik verilerek dünyadaki gelişmeleri izlemek, sosyal hizmet konularında bilimsel çalışmalar yapmak ve bu alandaki bilgi üretiminin sağlanmasında etkin role sahip olmak; Acil Durum ve Afet Yönetimi uygulama alanlarında uygulayıcı olarak çalışan ilgili elemanların mesleki gelişimine katkıda bulunmaktır.

Kabul Koşulları

YKS SINAVINDAN YETERLİ PUAN ALMAK, YÖS SINAVINDAN YETERLİ PUAN ALMAK, YATAY GEÇİŞ: Diğer yükseköğretim kurumlarından Üniversitenin aynı düzeydeki eşdeğer diploma programlarına veya Üniversitenin aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında yapılacak yatay geçişler, Yükseköğretim Kurulunca çıkarılan 24.04.2010 tarihli ve 27561 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre yapılır. Dikey Geçişler: Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri, 19.02.2002 tarihli ve 24676 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre yapılır. Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü: Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabülü Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 21.01.2010 tarihli toplantısında alınan Yurtdışından Öğrenci Kabulü Esaslarına İlişkin Kararı'na dayanılarak hazırlanan İstanbul Üniversitesi Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü Yönergesi'ne göre yapılmaktadır. İkinci Üniversite kapsamında farklı Üniversitelerde okuyan öğrenciler yatay geçiş yapamazlar.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024