KADIN SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ, DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 2002 – 2003 Eğitim Öğretim yılı Düzey Doktora
ISCED Kodu 0913 Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Turkish Kontenjan Ort 5
Yabancı Dil İngilizce
Mesleki Eğitim Hemşirelik, ebelik dışında başka bir programda yükseklisans eğitimini tamamlayanlara bilimsel hazırlık programı uygulanmaktadır.
Kabul Koşulları İstanbul Üniversitesi Eğitim Öğretim Yönetmeliği ve Senato tarafından kabul edilen başvuru koşulları (ALES, YDS veya Dengi sınavları, Mülakat)
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Doğrudan Kabul: Hemşirelik, Ebelik ya da Sağlık Memurluğu (yalnızca Toplum Sağlığı Bölümü mezunları başvurabilir) lisans mezunu olup, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği (veya Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği) veya ebelik programında tezli yüksek lisans mezunu olmak. Bilimsel Hazırlık Koşuluyla Kabul: Hemşirelik, Ebelik ya da Sağlık Memurluğu (yalnızca Toplum Sağlığı Bölümü mezunları başvurabilir) Lisans mezunu olup, “Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği” (veya Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği) veya Ebelik programı dışında diğer Yüksek Lisans programlarından mezun olmak
İş Birliği YOK
İş Birliği Olan YOK
Program Başkanı

Vizyon

Kadın sağlığı ve hastalıkları hemşireliği alanında yürüttüğü araştırmalarla ulusal ve uluslararası düzeyde aranan araştırmacı ve eğitimci insan gücü yetiştirmektir.

Misyon

Kadın sağlığı ve hastalıkları hemşireliği alanındaki araştırmalarıyla hemşirelik bilimsel bilgisine katkı sağlayan ve insanlığın hizmetine sunan alanında doktora derecesine sahip hemşireler yetiştirmektir.

Kabul Koşulları

İstanbul Üniversitesi Eğitim Öğretim Yönetmeliği ve Senato tarafından kabul edilen başvuru koşulları (ALES, YDS veya Dengi sınavları, Mülakat)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024