OSMANLI MÜESSESELERİ VE MEDENİYETİ TARİHİ, DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 1984-1985 Düzey
ISCED Kodu Temel alan kodu 22; ISCED kodu 225 Öğretim Türü
Eğitim Dili Turkish Kontenjan Ort 3
Yabancı Dil Yok
Mesleki Eğitim Farklı bir alanda lisans ve yüksek lisans diplomasına sahip olan doktora öğrencileri bilimsel hazırlık programına tabi tutulmaktadır. Öğrenciler, lisans derslerinden Bilim Dalı'nın uygun gördüğü dersleri alarak bilimsel hazırlık programını tamamlarlar.
Kabul Koşulları 1. Lisans ve yüksek lisans mezunu olmak 2. Ales sınavına girmiş ve yeterli puan almış olmak 3. ÜDS/KPDS veya YÖK tarafından eşdeğerkiği kabul edilmişYabancı Dil sınavlarından birine girmiş ve yeterli puanı almış olmak 4. Anabilim Dalı tarafından yapılan mülakata girmek Minimum kabul puanları ve ağırlıkları İstanbul Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ve Senatonun belirlediği koşullar çerçevesinde saptanmaktadır.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Yok
İş Birliği Yok
İş Birliği Olan Yok
Program Başkanı

Vizyon

Türkiye'deki ilk Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi Anabilim Dalı olan programda öncelikle Osmanlı kurumlarının tanınması ve Osmanlı medeniyetinin geldiği noktanın tespit edilmesi hususunda öğrencinin yetişmiş bir halde mezun olmasının sağlanmasıyla orijinal çalışmaların ortaya çıkarılması konusunda hareket etmektir.

Misyon

Osmanlı sosyal, kültürel ve iktisadi tarihi alanlarında belge ve bulgulara dayalı çalışmalar yapmak ve bu alanda öğretim vererek toplumu aydınlatma görevini sürdürmektir.

Kabul Koşulları

1. Lisans ve yüksek lisans mezunu olmak 2. Ales sınavına girmiş ve yeterli puan almış olmak 3. ÜDS/KPDS veya YÖK tarafından eşdeğerkiği kabul edilmişYabancı Dil sınavlarından birine girmiş ve yeterli puanı almış olmak 4. Anabilim Dalı tarafından yapılan mülakata girmek Minimum kabul puanları ve ağırlıkları İstanbul Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ve Senatonun belirlediği koşullar çerçevesinde saptanmaktadır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024