ORTAÇAĞ TARİHİ, DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 1984-1985 Düzey Doktora
ISCED Kodu 225 (Temel Alan Kodu 22) Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Türkçe Kontenjan Ort 3
Yabancı Dil -
Mesleki Eğitim -
Kabul Koşulları 1- Lisans Mezunu Olmak 2- Lisans Not Ortalaması, Ales Sınavı, Yabancı Dil Sınav Sonucu Ve Mülakat İle Üniversite Senatosunun Belirlediği Oranlarda Başarılı Olmak
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar -
İş Birliği -
İş Birliği Olan -
Program Başkanı

Vizyon

Ortaçağ tarihinin kaynakları, tarih zamanları içinde Ortaçağ tarihinin yeri, Ortaçağ tarihinin temel problemleri, Ortaçağ tarihine panoramik bakış, Ortaçağ Doğu tarihinin ana hatları, Ortaçağ Batı tarihinin ana hatları, Ortaçağ kültür ve medeniyeti vizyonunu öğrenciye kazandırmak.

Misyon

Ortaçağ siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomik tarihi alanlarında belge ve bulgulara dayalı çalışmalar yapmak ve bu alanda öğretim yaparak toplumu aydınlatma görevini sürdürmek.

Kabul Koşulları

1- Lisans Mezunu Olmak 2- Lisans Not Ortalaması, Ales Sınavı, Yabancı Dil Sınav Sonucu Ve Mülakat İle Üniversite Senatosunun Belirlediği Oranlarda Başarılı Olmak

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024