TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİ, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 1984-1985 Düzey Yüksek Lisans Programı
ISCED Kodu 225 (Temel Alan Kodu 22) Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Türkçe Kontenjan Ort 10
Yabancı Dil Yok
Mesleki Eğitim Edebiyat ve Eğitim Fakülteleri dışından gelen öğrenciler Bilimsel Hazırlık Programına tabi tutulmaktadır.
Kabul Koşulları 1. Lisans mezunu olmak 2. Ales sınavına girmiş ve yeterli puan almış olmak 3.ÜDS/KPDS veya YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilmiş Yabancı Dil sınavlarından birine girmiş ve yeterli puanı almış olmak 4. Anabilim Dalı tarafından yapılan mülakatta başarılı olmak. 5- Hükümetler arası kültürel anlaşmalarla gelmek. 6- YÖK'ün 35. Maddesi ve ÖYP ile gelmek. Minimum kabul puanları ve ağırlıkları İstanbul Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ve Senatonun belirlediği koşullar çerçevesinde saptanmaktadır.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar
İş Birliği
İş Birliği Olan
Program Başkanı

Vizyon

Eleştirel, yenilikçi bir anlayışla toplumun bilgi birikimi ve kültürel donanımının yükselmesine ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi alanında bilimsel çalışmaların ortaya konmasına katkı sağlayan bir bilim dalı olmak.

Misyon

Günümüzün şekillenmesinde büyük ölçüde rolü olan yakın geçmişin, bilimsel yöntemler ile incelenerek anlaşılabileceği gerçeğinden yola çıkarak, tarihsel bakış açısı kazanmış, olaylara eleştirel ve nesnel bakabilen bireyler yetiştirmek

Kabul Koşulları

1. Lisans mezunu olmak 2. Ales sınavına girmiş ve yeterli puan almış olmak 3.ÜDS/KPDS veya YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilmiş Yabancı Dil sınavlarından birine girmiş ve yeterli puanı almış olmak 4. Anabilim Dalı tarafından yapılan mülakatta başarılı olmak. 5- Hükümetler arası kültürel anlaşmalarla gelmek. 6- YÖK'ün 35. Maddesi ve ÖYP ile gelmek. Minimum kabul puanları ve ağırlıkları İstanbul Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ve Senatonun belirlediği koşullar çerçevesinde saptanmaktadır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024