İSLAM İKTİSADI VE FİNANSI , TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 2014 Düzey Yüksek Lisans
ISCED Kodu Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Türkçe Kontenjan Ort 10
Yabancı Dil
Mesleki Eğitim
Kabul Koşulları Herhangi bir lisans bölümünden mezun olmak.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Yok.
İş Birliği Yok.
İş Birliği Olan Yok.
Program Başkanı

Vizyon

Alandaki araştırma faaliyetlerini belirli bir düzeye çıkarmak için yurtiçi ve yurtdışında İslam iktisadı ve finansı alanına eğilen kurumlarla işbirlikleri, ortak projeler yapılmakta ve doktora sonrası akademisyen değişimleri gerçekleştirilmektedir. Başta düzenleyici ve denetleyici kamu otoritelerine, finansal kuruluşlara, yatırımcılara, girişimcilere ve akademiye olmak üzere sistemin tüm paydaşlarına, İslami hükümlerin/esasların tespiti ve uygulanması açısından ihtiyaç duyulan bilgi ve verileri sağlamak ve öneriler geliştirmek suretiyle bu sistemin daha etkin çalışmasına katkıda bulunma işlevini de yürütmektedir. Bu amaçları gerçekleştirmek için nitelikli akademik ve sektörel çalışmalar, projeler, eğitimler ve toplantılar düzenlemek anabilim dalının ana faaliyet konularını oluşturmaktadır.

Misyon

İslam iktisadı teorisinin ve uygulamalarının geliştirilmesini, İslami finansta etkinliğin ve derinliğin sağlanmasını ve bu konulardaki farkındalık ve bilinci artırmayı hedeflemektedir.

Kabul Koşulları

Herhangi bir lisans bölümünden mezun olmak.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024