TURİZM İŞLETMECİLİĞİ, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 1982 Düzey Yüksek Lisans
ISCED Kodu 811 Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Türkçe Kontenjan Ort 10
Yabancı Dil İngilizce
Mesleki Eğitim Yok.
Kabul Koşulları Sosyal bilimler enstitüsü kabul koşullarını sağlamak
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Sosyal Bilimler Enstitüsünün talep ettiği azami koşullar.
İş Birliği Yok.
İş Birliği Olan Yok.
Program Başkanı

Vizyon

Bilimsel kurallar ve etik değerler doğrultusunda eğitim sürecine katılanların memnuniyetlerini yükselterek, Türkiye’de en iyi lisansüstü eğitim veren kurumlar arasına girmek ve bu çerçevede iyi ve kaliteli akademisyen ve yöneticiler yetiştirmektir.

Misyon

Günümüzün en önemli endüstrilerinden biri haline gelen turizm endüstrisine bir bilim olarak yaklaşarak, literatüre katkıda bulunmak ve hem akademisyen hem de kamu ve özel sektöre nitelikli üst düzey yönetici yetiştirmek hedeflenmektedir.

Kabul Koşulları

Sosyal bilimler enstitüsü kabul koşullarını sağlamak

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024