SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ, ÖNLİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 2014-2015 Düzey Ön Lisans
ISCED Kodu 345 Öğretim Türü Açık Öğretim
Eğitim Dili Turkish Kontenjan Ort
Yabancı Dil İngilizce
Mesleki Eğitim Yok
Kabul Koşulları YKS'den veya YÖS'ten yeterli puanı alan, sınavsız ikinci üniversite hakkını kullanmak isteyen ya da diğer yükseköğretim kurumlarının veya üniversitemizin aynı düzeydeki eşdeğer diploma programlarından yatay geçiş yapmak isteyen adaylar, programa kabul edilir.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Programda mevcut dersler, internet ortamı üzerinden açık öğretim yöntemi ile yürütülür. Her öğrencinin internet erişimini sağlayabilecek olanaklara ve yeterli seviyede bilgisayar kullanım bilgisine sahip olması gerekir. Programda yer alan derslerin bitirme ve bütünleme sınavları, İstanbul Üniversitesi AUZEF tarafından belirlenen tarih ve yerlerde yapılır.
İş Birliği Programdan başarı ile mezun olan öğrenciler, DGS ile Havacılık Yönetimi, İşletme, Lojistik Yönetimi, Seyahat İşletmeciliği, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği, Teknoloji ve Bilgi Yönetimi, Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Uluslararası İşletme Yönetimi ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerine geçiş yapabilirler.
İş Birliği Olan Programın mevcut durumda yürütülen derslerde görevlendirilmiş bulunan uzmanlar dışında herhangi bir başka kişi ve/veya kurumla iş birliği yoktur.
Program Başkanı Doç. Dr. GÜLTEKİN ALTUNTAŞ

Vizyon

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı, havacılık alanında uluslararası standartlara sahip ve kaliteli ders içerikleri üreterek, gelişmeye ve yeniliğe açık müfredatı ile alanında lider, eğitim kalitesi ile öğrenciler tarafından tercih edilen, mezun kalitesi ile sektör tarafından aranılan bir eğitim modeli haline gelmek vizyonuna sahiptir.

Misyon

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı, dinamik ve hızlı gelişen havacılık sektörünün temel oyuncuları olan ulusal / uluslararası / yerli / yabancı havayolu, hava kargo, havalimanı, yer hizmetleri, depo / antrepo, bakım / onarım işletmelerinde, bilet satış acentelerinde ya da yerli ve yabancı sivil havacılık otoritelerinde yolcu ve yük taşımacılığı alanlarında çalışacak profesyonel yetkinliğe, iletişim ve analitik düşünme becerisi ile sosyal bilince sahip, takım çalışmasına yatkın, mesleki ve bireysel gelişime açık nitelikli ara elemanları yetiştirmek amacıyla kurulmuş bir bölümdür.

Kabul Koşulları

YKS'den veya YÖS'ten yeterli puanı alan, sınavsız ikinci üniversite hakkını kullanmak isteyen ya da diğer yükseköğretim kurumlarının veya üniversitemizin aynı düzeydeki eşdeğer diploma programlarından yatay geçiş yapmak isteyen adaylar, programa kabul edilir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024