ADALET, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 2009-2010/2009-2010 Düzey ÖN LİSANS
ISCED Kodu 380 Öğretim Türü Uzaktan Öğretim
Eğitim Dili Turkish Kontenjan Ort 0
Yabancı Dil YOK
Mesleki Eğitim YOK
Kabul Koşulları - Meslek liselerinin, Adalet veya Zabıt Katipliği bölümlerinden birinden mezun olanlar “Adalet Meslek Yüksekokulu ” ön lisans uzaktan eğitim programına sınavsız geçiş için başvurabilirler. - Meslek liselerinin sınavsız geçiş için belirlenen bölümleri dışındaki bölümlerden ya da liselerden mezun olanlar/olacaklar ise sınavsız yerleştirme sonunda kontenjan kalırsa açık olan programlara isteklerine ve ÖSS puanlarına göre yerleştirilebileceklerdir. Bunun için bu kişilerin ÖSYM Başkanlığınca yapılan sınava girmeleri ve yeterli “YGS-3” puanı almaları gerekir.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Bu programda dersler internete dayalı uzaktan eğitim sistemiyle yürütülecektir. Programa alınan öğrencilerin internete erişimli bir kişisel bilgisayarı kullanma olanağına sahip olmaları gerekmektedir. Bu programın güz ve bahar yarıyılına ait derslerin sınavları Üniversite kampüsünde yapılacaktır. Program ile ilgili ayrıntılı bilgi üniversiteden edinilmelidir.
İş Birliği YOK
İş Birliği Olan YOK
Program Başkanı

Vizyon

Hukuk ve adalet alanlarında kamunun ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanı yetiştiren, akademik etkinlikler düzenleyebilen, bilimsel yayınlar yapabilen, öğrenciler tarafından öncelikli tercih edilen, bir program olmaktır.

Misyon

Toplumun tüm kesimlerinin yararına bilgi üreterek ülke çıkarlarını gözeten, hak ve özgürlüklerin savunucusu, toplumsal duyarlılığı yüksek, yetkin Adalet Personeli yetiştirmektir.

Kabul Koşulları

- Meslek liselerinin, Adalet veya Zabıt Katipliği bölümlerinden birinden mezun olanlar “Adalet Meslek Yüksekokulu ” ön lisans uzaktan eğitim programına sınavsız geçiş için başvurabilirler. - Meslek liselerinin sınavsız geçiş için belirlenen bölümleri dışındaki bölümlerden ya da liselerden mezun olanlar/olacaklar ise sınavsız yerleştirme sonunda kontenjan kalırsa açık olan programlara isteklerine ve ÖSS puanlarına göre yerleştirilebileceklerdir. Bunun için bu kişilerin ÖSYM Başkanlığınca yapılan sınava girmeleri ve yeterli “YGS-3” puanı almaları gerekir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024