İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI, DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 1984-85 Düzey Doktora
ISCED Kodu 22 Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili İngilizce Kontenjan Ort 6
Yabancı Dil Yok.
Mesleki Eğitim Doktora programımızda Bilimsel Hazırlık Eğitimi yoktur.
Kabul Koşulları 1. Bir lisans programı mezunu olmak. 2. Yüksek Lisans Mezunu olmak. 3. ALES sınavına girmiş ve yeterli puan almış olmak. 4. ÜDS/KPDS veya YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilmiş Yabancı Dil sınavlarından birine girmiş ve en az 70 puan almış olmak. 4. Bilim Dalı tarafından yapılan mülakata girmek. Minimum kabul puanları ve ağırlıkları İstanbul Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'nde açıklanmıştır.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar İleri seviyede İngilizce'ye vakıf olmak, İngiliz yazını hakkında kapsamlı bilgi sahibi olmak
İş Birliği Yok.
İş Birliği Olan Yok.
Program Başkanı

Vizyon

Kendi kültürünü farklı kültürlerle birleştirerek çok yönlü ve kapsamlı bir bakış açısına sahip insanlar yetiştirmeye yönelik lisansüstü programı sunmak ve öğretim elemanları olarak hem ulusal hem de uluslararası bilgi üretimine katkıda bulunmaktır.

Misyon

Çok kültürlülüğe açık, analitik ve eleştirel düşünce yeteneği ile donanmış, girişimci, yenilikçi, üretken, toplumsal sorumluluk bilincine sahip, yetkin, öz güven sahibi, çağdaş mezunlar ve sorumlu insanlar yetiştirmek, akademik kadro olarak da üretimlerimiz ile hem genel olarak düşün geleneğine hem de uluslararası düzlemde İngiliz Yazını çalışmalarına verimli ve yaratıcı katkılarda bulunmaktır.

Kabul Koşulları

1. Bir lisans programı mezunu olmak. 2. Yüksek Lisans Mezunu olmak. 3. ALES sınavına girmiş ve yeterli puan almış olmak. 4. ÜDS/KPDS veya YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilmiş Yabancı Dil sınavlarından birine girmiş ve en az 70 puan almış olmak. 4. Bilim Dalı tarafından yapılan mülakata girmek. Minimum kabul puanları ve ağırlıkları İstanbul Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'nde açıklanmıştır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024