TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI, LİSANS PROGRAMI, (İKİNCİ ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 2009 Düzey
ISCED Kodu 22 Öğretim Türü
Eğitim Dili Turkish Kontenjan Ort 105
Yabancı Dil Programın yabancı dil hazırlık eğitimi yoktur.
Mesleki Eğitim Programının mesleki hazırlık eğitimi yoktur.
Kabul Koşulları LYS (TS-2) LYS Ek kontenjan, yatay geçişle gelen öğrenciler ile kabul koşullarını sağlamış yabancı uyruklu öğrenciler kabul edilir.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Kabul için belirlenmiş özel koşul yoktur.
İş Birliği Edebiyat Fakültesi'ne bağlı tüm bölümler ile Çift Anadal Diploma Programı olanağı mevcuttur. Ancak eğitim dili farklı bölümler öğrenci kabulunde yabancı dil yeterliliği isteyebilir.
İş Birliği Olan Çift Anadal Programları: Tarih Diploma Programı Coğrafya Diploma Programı Arkeoloji Diploma Programı Sanat Tarihi Diploma Programı Bilgi ve Belge Yönetimi Diploma Programı Felsefe Diploma Programı Sosyoloji Diploma Programı Antropoloji Diploma Programı Psikoloji Diploma Programı Tiyator Eleştirmenliği ve Dramaturji Diploma Programı Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarma Diploma Programı Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Diploma Programı Çeviribilim Diploma Programı Müzecilik Diploma Programı Bilim Tarihi Diploma Programı Dilbilimi Diploma Programı Yandal Programları: Tarih Diploma Programı Coğrafya Diploma Programı Arkeoloji Diploma Programı Sanat Tarihi Diploma Programı Bilgi ve Belge Yönetimi Diploma Programı Felsefe Diploma Programı Sosyoloji Diploma Programı Antropoloji Diploma Programı Psikoloji Diploma Programı Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Diploma Programı Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarma Diploma Programı Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Diploma Programı Çeviribilim Diploma Programı Müzecilik Diploma Programı Bilim Tarihi Diploma Programı Dilbilimi Diploma Programı
Program Başkanı Prof. Dr. ALİ ŞÜKRÜ ÇORUK

Vizyon

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün akademik açıdan güçlü ve yetkin konumunu korumak; önümüzdeki süreçte Türkoloji’nin en önemli merkezi hâline gelmek.

Misyon

Türk kültürünün temel unsurları olan Türk dili ve edebiyatı alanında geçmişten günümüze ortaya konulan yazılı ve sözlü ürünleri araştırıp incelemek; elde edilen bilgileri toplumla paylaşmak; diğer kültürlerle olan ilişkilerde belirleyici ve etkin rol oynamak; alanında yetkin bilim adamları ve eğitimciler yetiştirmek.

Kabul Koşulları

LYS (TS-2) LYS Ek kontenjan, yatay geçişle gelen öğrenciler ile kabul koşullarını sağlamış yabancı uyruklu öğrenciler kabul edilir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024