PROTOHİSTORYA VE ÖNASYA ARKEOLOJİSİ, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 1943 yılında kurulmuş olan programımız, 2004-2009 yılları arasında Arkeoloji adı altında diğer arkeoloji programlarıyla birleştirilmiş olup 2009-2010 yılından itibaren tekrar ayrı bir program olarak öğrenci almaya başlamıştır. Düzey Lisans
ISCED Kodu 225 Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Türkçe Kontenjan Ort 45
Yabancı Dil Yok
Mesleki Eğitim Yok
Kabul Koşulları YGS (Puan Türü), YGS EK Kontenjan, ÇAP, Yandal, Yatay Geçiş, Dikey Geçiş, Af Kararıyla Gelen Öğrenci, Erasmus ve Farabi programlarıyla gelen öğrenciler kabul edilir.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Yok
İş Birliği Öğrencilerimiz, Fakültemiz içinde istedikleri bölümlerde veya Üniversitemizin başka fakültelerinde çift anadal ve yandal eğitimi alabilir.
İş Birliği Olan Çift Anadal-Yandal: Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım ,Hititoloji, Coğrafya, Sanat Tarihi ile Tarih Bölümü, Erasmus Anlaşması: Bologna Üniversitesi (İtalya)
Program Başkanı Prof. Dr. NURİYE GÜLSÜN UMURTAK

Vizyon

Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi alanında üstlendiğimiz misyonu yerine getirmek; vereceği eğitim öğretim, üreteceği bilgi ile Üniversitemiz ve Fakültemizin çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmasına katkıda bulunacak bir program olmak.

Misyon

İnsanlığın Önasya'da kültür alanında geçirdiği evrimi ve bıraktığı arkeolojik belgeleri MÖ 10 binyıl öncesinden MÖ 1.binyıl ortalarına kadar olan zaman diliminde, uluslararası ve disiplinlerarası işbirliği temelinde, arkeolojik kazılarla, bilimsel araştırmalarla ortaya çıkartmaktır. Bu kapsamda programımız söz konusu süreçte ortaya çıkan kültürler ve uygarlıkları inceler. Bunların en belli başlıları Mezopotamya, Hitit, Urartu ve Frig uygarlıklarıdır. Elde edilen bilimsel sonuçlar, bilim dünyası, öğrencilerimiz ve insanlık alemi ile paylaşılmaktadır. Ayrıca, çağdaş öğrenciler yetiştirmek programımızın üstlendiği görevler arasındadır.

Kabul Koşulları

YGS (Puan Türü), YGS EK Kontenjan, ÇAP, Yandal, Yatay Geçiş, Dikey Geçiş, Af Kararıyla Gelen Öğrenci, Erasmus ve Farabi programlarıyla gelen öğrenciler kabul edilir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024