ÇAĞDAŞ YUNAN DİLİ VE EDEBİYATI, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 2000-2001 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Düzey Lisans
ISCED Kodu 22- BEŞERİ BİLİMLER Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Türkçe Kontenjan Ort 40
Yabancı Dil VAR (2 YARIYIL)
Mesleki Eğitim YOK
Kabul Koşulları ÖSS (LYS-5) DİL YETERLİLİK SINAVINI BAŞARANLAR VE YATAY VE DİKEY GEÇİŞ KOŞULLARINI SAĞLAYAN ÖĞRENCİLER PROGRAMA KABUL EDİLMEKTEDİR.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar YOK
İş Birliği DİĞER ANABİLİM DALLARI İLE ÇİFT ANADAL YAPMA OLANAKLARI VARDIR.
İş Birliği Olan EVET.SOSYOLOJİ,SANAT TARİHİ,FELSEFE,TARİH,COĞRAFYA,MÜTERCİM-TERCÜMANLIK İNGİLİZCE PROGRAMLARI İLE ÇİFT ANADAL,YANDAL PROGRAMLARI GERÇEKLEŞMİŞTİR.
Program Başkanı Prof. Dr. ESİN OZANSOY

Vizyon

ÜLKEMİZİN BİLİMSEL YAŞAMINDA ÖNCÜ KİMLİĞİNİ, BUGÜNE KADAR ULUSAL VE ULUSLAR ARASI DÜZEYDE ULAŞTIĞI SAYGIN YERİNİ KORUMAK, EĞİTİM –ÖĞRETİM SÜRECİ İÇİNDE ÖĞRENCİYE KAZANDIRILAN GENİŞ BAKIŞ AÇISIYLA VE BATI ÜNİVERSİTELERİ VE DİĞER BİLİMSEL ÇEVRELERLE İŞBİRLİĞİ YAPARAK BİLİMSEL ÇALIŞMALARIMIZI VE EĞİTİM-ÖĞRETİM İÇERİĞİMİZİ ULUSLAR ARASI BOYUTA TAŞIMAK VE ÖNCÜ BİR BİLİM DALI HALİNE GELMEKTİR.

Misyon

ÇAĞDAŞ YUNAN DİLİ, KÜLTÜRÜ, DÜŞÜNCESİ VE EDEBİYATINDA ÇAĞDAŞ DİSİPLİNLERDEN BESLENEN, KÜLTÜRLER VE BİLİMLER ARASI BECERİSİNE SAHİP, ELEŞTİREL DÜŞÜNEBİLEN, YARATICI, YENİLİKLERE AÇIK, ARAŞTIRMA VE SORUN ÇÖZME YETENEĞİ GELİŞMİŞ, HER DÜZEYDE ÖZGÜVENİ GELİŞMİŞ, ÜRETKEN, ÜLKEMİZİN KÜLTÜR, EDEBİYAT VE SANAT YAŞAMINA KATKIDA BULUNABİLECEK BİR BİLGİ DONANIMIYLA ZENGİNLEŞMİŞ, AYNI ZAMANDA TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİK SÜRECİNİ DE GÖZETEREK, ÇAĞIN VE TOPLUMUN DEĞİŞEN GEREKSİNİMLERİNE YANIT ARAYAN, HEM AVRUPA KÜLTÜR VE DÜŞÜNCESİNE HEM DE KENDİ KÜLTÜRÜNE HOŞGÖRÜYLE YAKLAŞABİLEN NİTELİKLİ BİREYLER YETİŞTİRMEK.

Kabul Koşulları

ÖSS (LYS-5) DİL YETERLİLİK SINAVINI BAŞARANLAR VE YATAY VE DİKEY GEÇİŞ KOŞULLARINI SAĞLAYAN ÖĞRENCİLER PROGRAMA KABUL EDİLMEKTEDİR.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024