BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 1964-1965 akademik yılı. (Bölüm, 1964-1965 akademik yılında "Kütüphanecilik Bölümü" adıyla öğretime başlamış, daha sonra “Kütüphanecilik” ve "Dokümantasyon ve Enformasyon” Anabilim dalları oluşmuştur. 1988-1989 akademik yılında öğretime başlayan "Arşivcilik Bölümü" ile birleşerek "Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü" olarak yapılanması ise 2002 yılında gerçekleşmiştir.) Düzey
ISCED Kodu 322 Öğretim Türü
Eğitim Dili Türkçe Kontenjan Ort 60
Yabancı Dil Dil hazırlık eğitimi yoktur.
Mesleki Eğitim Mesleki hazırlık eğitimi yoktur.
Kabul Koşulları YGS (EA), YGS EK Kontenjan, Yatay Geçiş ve Dikey Geçişle gelen öğrenciler ile kabul koşullarını tamamlamış yabancı uyruklu öğrenciler programa kabul edilir.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Yoktur.
İş Birliği Diploma Programının diğer birimlerin diploma programlarıyla çift anadal, yandal işbirliği olanakları vardır.
İş Birliği Olan Tarih, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Psikoloji bölümleri ile çift anadal, yandal işbirliği gerçekleşmiştir.
Program Başkanı Prof. Dr. MEHMET CANATAR

Vizyon

Bilgi ve Belge Yönetimi (kütüphane bilimi, enformasyon bilimi ve arşivcilik) alanında, ulusal düzeyde bilgi politikalarına yön veren, bilgi sistemlerine ve hizmetlerine ilişkin sorunlara çözüm üreten, ulusal ve uluslararası platformlarda temsil gücü kuvvetli (plan, program, içerik ve donanımı ile), öğretim üyesi ve öğrenci değişimine uygun, öncü ve üyesi olmaktan onur duyulan bir bölüm olmaktır.

Misyon

Bilgi ve Belge Yönetimi (kütüphane bilimi, enformasyon bilimi ve arşivcilik) alanındaki bilgi zemininin geliştirilmesine, ulusal sorunlara çözüm getirecek kuramsal ve uygulamalı araştırmalara öncelik tanıyarak katkı sağlamak ve dünyada yaşanan hızlı değişime (teknoloji, küreselleşme) uyum sağlayacak, bu değişimin sonuçlarını yönlendirebilecek profesyonel elemanlar ve akademisyenler yetiştirmektir.

Kabul Koşulları

YGS (EA), YGS EK Kontenjan, Yatay Geçiş ve Dikey Geçişle gelen öğrenciler ile kabul koşullarını tamamlamış yabancı uyruklu öğrenciler programa kabul edilir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024