AMERİKAN KÜLTÜRÜ VE EDEBİYATI, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 1987 Düzey Lisans
ISCED Kodu 105610079 Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili İngilizce Kontenjan Ort
Yabancı Dil Var
Mesleki Eğitim Var
Kabul Koşulları Lise mezunu olmak , OSYM tarafından yapilan YGS ve LGS3 , LGS4 ve LGS5 sinavlarindan yeterli puani almis olmak. Dikey gecisle programa katilmak isteyen ogrenciler ise yine OSYM tarafindan yapilan DGS sinavindan yeterli puani almak zorundadir. Yatay gecis yapmak isteyen ogrenciler ise , ogrenci isleri tarafindan belirlenen AGNO ortalamasini karsilamak zorundadir. Yabanci Uyruklu Ogrenciler ise , Istanbul Universitesi tarafindan yapilan Yabanci Uyruklular Sinavina girmek ve gerekli puani almak zorundadir.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar -
İş Birliği Lisans programımız , Edebiyat Fakültesi bünyesindeki programlarla çift anadal ve yandal yapabilme olanağı hususunda işbirliğine gidilmesini desteklemektedir.
İş Birliği Olan Programımızın , Edebiyat Fakültesi bünyesinde bulunan Sosyoloji , Psikoloji , Dramaturji , Ingiliz Dili ve Edebiyati , Fransiz Dili ve Edebiyati , Alman Dili ve Edebiyati , Ingilizce Mutercim-Tercumanlik , Fransizca Mutercim - Tercumanlik ve Almanca Mutercim - Tercumanlik gibi diploma programlariyla gerceklesmis bulunan cift - anadal ve yandal isbirlikleri bulunmaktadir.
Program Başkanı Prof. Dr. HÜRRİYET ÖZDEN SÖZALAN

Vizyon

Gerek Amerikan toplumunun çok kültürlü yapısını, gerek kimlik kavramının coğrafi ve kültürel sınırların ötesinde yeniden tanımlandığı çağdaş dünyayı göz önüne alarak, günümüzde kültür ve edebiyatın toplumlararası diyalogdaki etkinliğini derinleştirmek amacıyla (1) tarihsel, sosyal ve yazınsal ürünleri karşılaştırmalı bakış açılarıyla irdeleyebilecek yetenekte öğrenciler ve vizyonu açık araştırmacılar yetiştirmek; (2)Anabilim Dalımız eğitim kadrosunca, ulusal ve uluslararası fonlardan da yararlanmak yoluyla hayata geçirilebilecek her tür bilimsel faaliyet ve etkinlik ile ulusal ve uluslararası düzlemlerde İstanbul Üniversitesi ve Anabilim Dalımızın isimlerini etkili bir biçimde duyurmak; ve (3) Amerika Birleşik Devletleri’ndeki üniversiteler ve ERASMUS değişim programı çerçevesinde Avrupa’daki üniversitelerin programlarına dahil olmak ve adı geçen programları kendi bünyemizde sürdürmektir.

Misyon

Edebiyat ve diğer kültürel/sanatsal ürünlerin incelenmesi yoluyla, Amerikan toplumuna, tarihine ve Amerikan edebiyatı ve kültürü ile ülkemiz ve özellikle de diğer dünya edebiyat ve kültürlerinin etkileşim sürecine eleştirel bir bakış açısının oluşturulmasıdır.

Kabul Koşulları

Lise mezunu olmak , OSYM tarafından yapilan YGS ve LGS3 , LGS4 ve LGS5 sinavlarindan yeterli puani almis olmak. Dikey gecisle programa katilmak isteyen ogrenciler ise yine OSYM tarafindan yapilan DGS sinavindan yeterli puani almak zorundadir. Yatay gecis yapmak isteyen ogrenciler ise , ogrenci isleri tarafindan belirlenen AGNO ortalamasini karsilamak zorundadir. Yabanci Uyruklu Ogrenciler ise , Istanbul Universitesi tarafindan yapilan Yabanci Uyruklular Sinavina girmek ve gerekli puani almak zorundadir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024