FELSEFE, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 2011-2012/2011-2012 Düzey
ISCED Kodu 2-22 (Beşeri Bilimler)/ 224 Felsefe Öğretim Türü
Eğitim Dili Turkish Kontenjan Ort
Yabancı Dil Yok
Mesleki Eğitim Yok
Kabul Koşulları YGS sınavında yeterli puanı almış olmak
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Bu programda dersler internete dayalı uzaktan eğitim sistemiyle yürütülecektir. Programa alınan öğrencilerin internete erişimli bir kişisel bilgisayarı kullanma olanağına sahip olmaları gerekmektedir. Bu programa alınan öğrencilerden her öğretim yılında Üniversite tarafından belirlenecek miktarda kitap, yazılım, CD-Rom, sınav hizmetleri ve İnternet Erişim Paketi ücreti alınır. Bu Programın güz ve bahar yarıyılına ait derslerin sınavları Üniversite kampüsünde yapılacaktır.
İş Birliği Üniversitemiz tüm Fakülte Diploma Programları ile işbirliği içinde, çift anadal, yandal ve ortak diploma vb. imkanları bulunmaktadır.
İş Birliği Olan Yok
Program Başkanı Prof. Dr. CENGİZ ÇAKMAK

Vizyon

Vizyonumuz çağın varoluşsal, kültürel, ahlaki sorunlarını farklı bir açıdan ele alarak; bu sorunlar karşısında felsefi bir bakış açısı ile çözümler üretebilmek adına zaman ve mekan sınırlaması olmaksızın, felsefe eğitimi almak isteyen bireylere üniversite kapısını açmaktır.

Misyon

Programımızın misyonu, ulusal ve uluslararası kültürel birikimi disiplinler arası işbirliği çerçevesinde ele alıp eleştirel bir tutumla değerlendiren, elde edilen sonuçları felsefi bir bakış açısıyla yorumlayıp toplumla paylaşan ve dünya sorunları karşısında duyarlı öğrencilerin yetiştirilmesidir.

Kabul Koşulları

YGS sınavında yeterli puanı almış olmak

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024