İÇ MİMARLIK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Özgü Ölçüt Matrisi


1 Yapılı çevrenin insan deneyimi, davranışı ve performansı üzerindeki etkisine ilişkin teoriler, insan algı ve davranış kalıplarının analiz ve sentezi, ergonomi ve evrensel tasarım ilkeleri hakkında bilgi sahibidir. Tasarım çözümleri geliştirmede insan odaklı tasarım verilerini kullanma becerisine sahiptir.
2 Tasarım problemiyle ilgili sorunları tespit etme ve tanımlama, tasarım sürecini (ön tasarım, şematik tasarım ve tasarım geliştirme) deneyimleme, problemleri eleştirel ve diyalektik yaklaşımla değerlendirme, aşamalı olarak karmaşık tasarım problemlerini çözme, özgün ve yaratıcı çözümler ortaya koyma becerisine sahiptir.
3 Yapılı çevrenin tasarımındaki tarihsel değişimleri etkileyen sosyal, politik ve fiziksel etkileri anlar. İç mimarlık, mimarlık, sanat, mobilya, dekoratif sanatlar ve malzeme kültürü ile ilgili akım, gelenek, stil ve ilgili kuramlar ile ilgili bilgi sahibidir. Geçmiş tasarım örneklerini tasarım çözümlerine veri olarak kullanma becerisine sahiptir.
4 İç mekan organizasyonu, mimarlık, planlama, tasarım, kuram, tarih ve teknolojiye ilişkin bilgiyi toplama, değerlendirme, karşılaştırma, geliştirme ve sunma becerisine sahiptir.
5 İç mekanda kullanılan malzeme ve ürünlerin tipik üretim, montaj yöntemleri ve bakım gereksinimleri ile ilgili bilgi sahibidir. Ergonomi, çevresel özellikler, güvenlik ve yaşam döngüsü maliyeti dahil olmak üzere özellikleri ve performans kriterleri temelinde ürün ve malzeme seçme ve projeye uygulama becerisine sahiptir.
6 Tasarım çözümlerine, binanın strüktür, konstrüksiyon, tesisat, yapı içi konstrüksiyon malzemesi, ürünleri ve bitirmelerinin detaylandırılması ve özellikleri, elektrik, mekanik, enerji, güvenlik ve bina kontrol sistemlerini entegre etme becerisine sahiptir.
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024