SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Özgü Ölçüt Matrisi


1 Su ürünleri yetiştiriciliği, üretim, üreme, farklı türlerin üretime kazandırılması, yetiştiricilik sistemlerinin geliştirilmesi, balık besleme, yem formülasyonları, yeni yem maddelerinin araştırılması, balık yemlerinin geliştirilmesi, yem kalitesinin zenginleştirilmesi alanlarındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç- gereçleri ve diğer kaynaklarda desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma; bu bilgileri kullanabilme; bunlar aracılığıyla verileri yorumlayabilme, değerlendirebilme, analiz edebilme becerisi.
2 Araştırmalarında bilgi toplama, sınıflandırma, analiz ve güvenilir makaleler oluşturma süreçleri hakkında yeterli olma becerisi
3 Yeni bilimsel önerileri geliştirebilmek için temel veya uygulamalı nitelikli araştırma projeleri tasarlayabilme, uygulayabilme ve elde edilen verileri uygun yöntem ve teknikleri kullanarak analiz edebilme becerisi
4 Etik ilke ve değerlerini, etik uygulamaları ve bilimsel sorgu biçimleri hakkında bilgi sahibi olmak.
5 Alanındaki meslektaşları, ilgili kişi ve kurumlarla çalışarak ilişkiler, süreçler ve yapıların işleyiş biçimlerini kavrama, ilgili politikaların etki ve sonuçlarını değerlendirebilme becerisi.
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024