SYMPOSIUM II

Öğrenme Çıktıları / Özgü Ölçüt Matrisi

Öğrenme Çıktıları
Sofra ve medeniyet ilişkisini tartışabilecektir.
Eski Roma mutfak kültürünü birincil kaynaklar ışığında analiz edebilecektir.
Roma’da sofra adabını tüm yönleriyle tartışabilecektir.
Roma mutfağının günlük aş ve öğünlerini açıklayabilecektir.
Roma ziyafet geleneğini bütün yönleriyle açıklayabilecektir.
Romalı kimliğinin (Romanitas) asli unsuru olarak Roma'da sofra adabını açıklayabilecektir.
Mimari yapısıyla Yunan ve Roma mutfağını açıklayabilecektir.
Petronius, Apicius gibi Romalı yazarların eserlerini kaynak dillerinden analiz edebilecektir.
Yemek kültürü bağlamında Roma dünyasının kültürel ve toplumsal yapısını analiz edebilecektir.
Antikçağ Yunan-Roma mutfak kültürü ile modern mutfak kültürünü karşılaştırabilecektir.

Katkı Düzeyi : (1) Çok Düşük, (2) Düşük, (3) Orta, (4) Yüksek, (5) Çok Yüksek
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024