SYMPOSIUM I

Öğrenme Çıktıları / Özgü Ölçüt Matrisi

Öğrenme Çıktıları
Coğrafya ve sofra ilişkisini tartışabilecektir.
Sofra ve medeniyet ilişkisini tartışabilecektir.
Akdeniz’in temel besini olan tahıl, üzüm ve zeytinin gerek mutfak kültüründeki gerekse de toplumsal yaşamdaki rolünü tartışabilecektir.
Eski Yunan mutfak kültürünü birincil kaynaklar ışığında analiz edebilecektir.
Eski Yunan’da sofra adabını tüm yönleriyle açıklayabilecektir.
Eski Yunan mutfağının günlük aş ve öğünlerini açıklayabilecektir.
Eski Yunan ziyafet geleneğini bütün yönleriyle tartışabilecektir.
Ziyafet geleneğini Atina ve Sparta örnekleri üzerinden inceleyebilecektir.
Yemek kültürü bağlamında Yunan dünyasının kültürel ve toplumsal yapısını analiz edebilecektir.
Eski Yunan mutfak kültürü ile modern mutfak kültürünü karşılaştırabilecektir.

Katkı Düzeyi : (1) Çok Düşük, (2) Düşük, (3) Orta, (4) Yüksek, (5) Çok Yüksek
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024