ÜRETİM VE EKONOMİ

Öğrenme Çıktıları / Özgü Ölçüt Matrisi

Öğrenme Çıktıları
Öğrenciler, üretim sistemleri, üretkenlik, verimlilik ve planlama gibi üretim ve operasyonların temel kavramlarını anlar.
Öğrenciler, iş süreçlerini, operasyonları ve tedarik zincirlerini etkili yönetimini anlar ve operasyon planlama becerilerini geliştirir.
Öğrenciler, bağımlı ve bağımsız değişkenlerin kavramını anlar, nitel ve nicel araştırmalar yapma yeteneği kazanır ve verileri analiz edebilir.
Öğrenciler, temel istatistik kavramlarını öğrenir, olasılık, hipotez testleri ve güven aralıkları gibi istatistiksel analiz yöntemlerini uygulama yeteneği geliştirir.
Öğrenciler, olasılık teorisini daha fazla detayla anlar, olasılık dağılımlarını inceleyip hipotez testleri ve güven aralıkları konularında derinlemesine bilgi sahibi olur.
Öğrenciler, doğrusal modelleri ve matris cebiri kullanımını anlar ve bu modelleri uygulama kabiliyeti geliştirir.
Öğrenciler, regresyon analizi ile bağımlı değişkenler arasındaki ilişkiyi incelemeyi öğrenir ve regresyon modellerini oluşturma ve yorumlama yeteneği kazanır.
Öğrenciler, zaman serileri analizi konusunda bilgi sahibi olur ve bu analizlerle gelecekteki trendleri ve tahminleri değerlendirme becerisi geliştirir.
Öğrenciler, üretim planlamada bilgisayar programlaması kullanma yeteneği kazanır ve bu beceriyi işletme uygulamalarına uygulayabilirler.

Katkı Düzeyi : (1) Çok Düşük, (2) Düşük, (3) Orta, (4) Yüksek, (5) Çok Yüksek
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024