İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

Öğrenme Çıktıları / Özgü Ölçüt Matrisi

Öğrenme Çıktıları
İnsan kaynakları yönetimi ile ilgili temel kavramları, insan kaynakları fonksiyonlarını, operasyonel ve stratejik insan kaynakları yönetimi konularını öğreneceklerdir.
İnsan kaynakları planlaması kavramını, planlamayı etkileyen içsel ve dışsal faktörleri ve işgücü planlaması araçlarını öğreneceklerdir.
İş analizinin tanımı, kapsamı, yöntemi, veri kaynakları ile iş tanımının nasıl yapıldığını öğreneceklerdir.
İşgücü piyasası kavramını, işgücü piyasası türlerini, iş ilanlarının önemini, kapsamını ve iş ilanlarına adayların tepkilerini öğreneceklerdir.
İnsan kaynağı seçmenin önemini, seçmede kullanılacak araçları ve işe yerleştirme işlemlerini öğreneceklerdir.
Seçme sürecinde mülakatların önemini, türlerini, mülakat yönetim sürecini, mülakat sorularını ve mülakat hatalarını öğreneceklerdir.
Performans kavramını, performans yönetim sistemini, performans hedeflerini, performans yetkinliklerini ve performans değerlendirme sürecini öğreneceklerdir.
Eğitim, eğitim süreci, eğitim yönetimi, ihtiyaç analizi kavramlarını tanımlamak, eğitim sürecinin aşamalarını öğreneceklerdir.
Ücret kavramlarını, ücret tanımlamalarını, ücret sistemlerini ve ücret sisteminin kurulma aşamalarını öğreneceklerdir.
Kariyer, kariyer yönetimi, bireysel kariyer yönetimi ve örgütsel kariyer yönetimi kavramlarını, kariyer yönetimi yaklaşımlarını ve kariyer yönetimi sürecinin aşamalarını öğreneceklerdir.

Katkı Düzeyi : (1) Çok Düşük, (2) Düşük, (3) Orta, (4) Yüksek, (5) Çok Yüksek
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024