TEMEL FİZİK

Öğrenme Çıktıları / Özgü Ölçüt Matrisi

Öğrenme Çıktıları
Fizik ve Ölçme: Fiziksel Nicelikler, Boyut Analizi, Uzunluk-Kütle-Zaman Standartları, Birim Sistemleri konuları hakkında bilgi sahibi olurlar.
Koordinat Sistemleri, Vektörler, Vektörlerin Özellikleri ve Bileşenleri, Birim Vektör.konuları hakkında bilgi sahibi olurlar.
Newton’un Hareket Kanunları. konuları hakkında bilgi sahibi olurlar.
Moment, Tork, Kütle Merkezi, Ağırlık Merkezi.konuları hakkında bilgi sahibi olurlar.
İş, Kinetik Enerji, İş-Enerji Teoremi, Korunumlu ve Korunumsuz Kuvvetler, Potansiyel Enerji, Mekanik Enerjinin Korunumu.konuları hakkında bilgi sahibi olurlar.
Elektrik Yükü, Coulomb Yasası, Elektrik Alan, Elektrik Akısı, Elektriksel Potansiyel.konuları hakkında bilgi sahibi olurlar.
Sıcaklık, Termometre ve Sıcaklık Ölçekleri, Termal Genleşme, Isı ve Termal Enerji, Isı Kapasitesi ve Özgül Isı, Isı Transferi.konuları hakkında bilgi sahibi olurlar.
Işığın Yapısı, Elektromanyetik Dalgalar, Madde ile Elektromanyetik Dalgaların Etkileşimi, Absorpsiyon, Spektrum, Çizgi Genişliği, Spektroskopi.konuları hakkında bilgi sahibi olurlar.
Ses Dalgaları, Ses Hızı, Ses Dalgalarının Bazı Fiziksel Özellikleri, Ses Absorbsiyonu, Doppler Olayı, Rezonans, Gürültü Kavramı.konuları hakkında bilgi sahibi olurlar.

Katkı Düzeyi : (1) Çok Düşük, (2) Düşük, (3) Orta, (4) Yüksek, (5) Çok Yüksek
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024