ACİL DURUM YÖNETİMİ

Öğrenme Çıktıları / Özgü Ölçüt Matrisi

Öğrenme Çıktıları
Acil Durum ve Afet Yönetimi alanında, meydana gelebilecek acil durum ve afet gibi olaylarda,'' Hazırlık, Müdahale, İyileştirme, Risk ve Zarar Azaltma'' konularında yeterli bilgiye, donanıma ve bilince sahiptir.
Temel bilimler alanında yeterli bilgiye sahip olur ve bu bilgiyi karşılaştığı mesleki sorunların çözümünde kullanır.
Acil Durum ve Afet Yönetimi alanında görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülükleri ile ilgili güncel mevzuatı takip eder, yorumlar ve uygular.
Acil Durum ve Afet alanına ilişkin olarak, malzemelerinin, uyarı ve tehlike işaret ve levhalarının özelliklerini bilir, Acil Durum ve Afet eğitimlerini planlar ve uygular, tatbikatlar planlar, gerekli ölçüm tekniklerini ve metotlarını kullanır, kayıt, raporlama ve düzeltme faaliyetlerini yürütür.
Acil durum yönetimini etkin yürütür ve acil durumlarda ilk yardım müdahalesini yapabilecek yetkinliktedir.
Tehlikelerini tanımlayarak risk analizleri yapar, elektrik tehlikelerinden ve yangından korunmak için gerekli tedbirleri alır ve iş yerlerindeki makine ve teçhizat hakkında bilgi sahibi olur, ilgili riskleri belirler ve bu riskler çerçevesinde Acil Durum Eylem Planlarını planlar.
Acil Durum ve Afet Yönetimi alanındaki uygulamalar için gerekli olan bilgi teknolojilerini kullanır.
İş ve özel yaşamında yazılı veya sözlü iletişim becerileri gelişir.
İş yaşamında sorumluluk alır, yetki alarak gereğini yerine getirebilme becerisi kazanır ve bu sayede öz güven kazanır.
Acil Durum ve Afet Yönetimi alanında hakim olduğu temel bilgi ve becerileri kullanarak ilgili kişi ve kurumları bilgilendirir, karşılaştığı sorunların çözümü için düşüncelerini uzman olan veya olmayan kişilerle yazılı ya da sözlü olarak paylaşır.

Katkı Düzeyi : (1) Çok Düşük, (2) Düşük, (3) Orta, (4) Yüksek, (5) Çok Yüksek
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024