ANALYSIS I

Öğrenme Çıktıları / Özgü Ölçüt Matrisi

Öğrenme Çıktıları
İspatların mantıksal yapısını kurar ve Analizdeki gerçekleri kanıtlamak için bağlaçlar ve niceleyicilerle sembolik olarak çalışır, Analiz bağlamında ortaya çıkan sonuçların ispatlarını üretir.
Sonlu ve sonsuz küme toplulukları üzerinde küme işlemleri gerçekleştirir ve küme işlemlerinin özelliklerine aşina olur, kümelerin birleşim, kesişim ve kartezyen çarpımlarını içeren önermeleri kanıtlayarak kümelerin temel özellikleri konusunda yeterlilik gösterir..
Kümeler ve denklik sınıfları üzerindeki denklik ilişkilerini belirler, fonksiyonlarla ve özellikle birebir, üzerine fonksiyonlar, fonksiyonların görüntü kümeleri ve ters fonksiyonlarla çalışır.
Reel sayıların aksiyomatik yapısını tanımlar, temel topolojik özelliklerini belirler, Bolzano-Weierstrass Teoremi, Heine-Borel Teoremi ve Cauchy-Cantor Teoremi'ni ifade eder
Doğal sayıları içeren sonuçları kanıtlamak için matematiksel tümevarım prensibini kullanır, kümelerin infimum ve supremumunu bulur, reel sayıların tamlık özelliğini kullanarak reel sayıların özelliklerine ilişkin yeterliliğini gösterir.
Bileşke fonksiyonları ve ters fonksiyonları içeren sonuçları kanıtlayarak fonksiyonların temel özellikleriyle ilgili yetkinliğini gösterir.
Dizilerin yakınsaklık tanımını kullanır, bir reel sayı dizisinin yakınsak mı ıraksak mı olduğunu tanımlar ve gösterir, Cauchy dizileri ve alt dizileri tanımlar, belirli bir fonksiyon dizisinin yakınsak veya ıraksak olduğunu ayırt eder.
Bir fonksiyonun limitini tanımlar ve analiz eder, tek taraflı limit ile iki taraflı limit arasındaki farkı açıklar, sonsuz limitleri açıklar, limit kurallarını ve diğer hesaplama tekniklerini kullanarak limitleri bulur.
Bir noktadaki sürekliliği ve bir aralıktaki sürekliliği tartışır, süreklilik ile düzgün süreklilik arasındaki farkı açıklar.

Katkı Düzeyi : (1) Çok Düşük, (2) Düşük, (3) Orta, (4) Yüksek, (5) Çok Yüksek
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024