| Sterilizasyon - Dezenfeksiyon bilgisine ve bunları uygulayabilme becerisine sahip olacak |
5 |
4 |
5 |
4 |
4 |
5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mikrobiyolojide kullanılan boyaları, boyama mekanizmalarını ve yöntemlerini bilecek |
5 |
4 |
5 |
4 |
4 |
5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Besiyeri hazırlama, ekim ve mikroorganizmaların analiz yöntemlerini öğrenecek |
5 |
4 |
5 |
4 |
4 |
5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Farklı klinik örneklere mikrobiyolojik yaklaşım hakkında bilgi sahibi olacak |
5 |
4 |
5 |
4 |
4 |
5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Gıdalarda Salmonella, Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus ve Aeromonas, izolasyonu sayımı tekniklerini uygulayabilecek |
5 |
4 |
5 |
4 |
4 |
5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Su örneklerinde indikatör bakterileri tespit etme yöntemleri ve sonuçlarının yorumlanması hakkında bilgi sahibi olacak |
5 |
4 |
5 |
4 |
4 |
5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Bakterilerin identifikasyonunda kullanılan fenotipik ve genotipik testler ve test sonuçlarını yorumlayabilme becerisi kazanacak |
5 |
4 |
5 |
4 |
4 |
5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Antibiyotik duyarlılık testleri ve sonuçlarının yorumlanması hakkında bilgi sahibi olacak |
5 |
4 |
5 |
4 |
4 |
5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|