Öğrenme Çıktıları | |||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Öğrenciler genel mikrobiyoloji bilgisi edinecekler ve mikrobiyal çeşitlilik hakkında bilgi sahibi olacaklardır. | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||
Metagenomik analizler, 16S ve 18S rRNA sekans analizi, yağ asidi analizlerinin mikrobiyal çeşitliliğin kültürden bağımsız olarak incelenmesine yaradığı öğrenciler tarafından öğrenilecektir. | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||
16S ve 18S rRNA sekans analizi, yağ asidi analizleri, metagenomik analizler öğrenciler tarafından öğrenilecektir. | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||
Mutasyonlar, genetik rekombinasyon, dijital değişim, plazmitler ve konjugatif elementler, fajlar ve transdüksiyon, gen düzenlemesi, spontan mutasyonlar ve rastgele mutasyonların Mikrobiyal çeşitliliği sağlayan genetik mekanizmalar olduğu öğrenciler tarafından öğrenilecektir. | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||
Ökaryotik ve prokaryotik organizmaları tanıyacaklar ve birbirlerinden ayırt edebileceklerdir. | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||
Fungus, mikroalg, bakteri ve archaea biyoteknolojide kullanım alanlarını öğrenen öğrenciler mikroorganizmalardan yararlanabilmeyi öğreneceklerdir. | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||
Mikroorganizmaların kültüre alınarak incelenmesi ve genetik analizler ile incelenmesi arasındaki farkı öğreneceklerdir. | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||
Archaeaların genetik analizini yapmayı ve bu analizlerin sonuçlarını yorumlamayı öğrenen öğrenciler gelecekte yapacakları deneyleri yorumlama becerisini kazanacaklardır. | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||
Mikrobiyal çeşitliliğin biyoteknoloji alanındaki faydaları öğrenciler tarafından anlaşılacak. | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||
Horizontal ve vertical gen transferleri benzerlik ve farklılıklarıyla öğrenciler tarafından öğrenilecektir. | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |