ÖZEL HUKUK, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Programı başarı ile tamamlayan öğrenci; 1.Hukukçu olmanın gerektirdiği dürüstlük, adalet ve etik anlayışını yaygınlaştırma ve topluma egemen kılma yönünde faaliyette bulunabilme, 2. Hukuk kuram ve uygulamasından kaynaklanan ve toplumsal yaşamı etkileyen sorunların çözümünde stratejik karar verme süreçlerini kullanarak işlevsel etkileşim kurabilme, 3. Özel hukuk alanında ve alt disiplinlerde uzman olan kişiler ile bu alanlara ilişkin konuların tartışılmasında özgün görüşlerini savunur ve alanındaki yetkinliğini gösteren etkili bir iletişim kurabilme bilgisine sahip olur.

Beceri

Programı başarı ile tamamlayan öğrenci; 1. Kuramsal ve uygulamalı bilgilerden hareketle hukuk politikasına ilişkin çözüm önerileri geliştirir. 2. Özel hukuk alanında ve alt disiplinlerde, yaratıcı ve eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme gibi üst düzey bilimsel süreçleri kullanarak yeni düşünce ve yöntemler geliştirir. Özel hukuk alanı ve alt disiplinlerine ait kuram ve uygulamayı, edindiği araştırma ve/veya uzmanlık düzeyindeki bilgileri kullanarak analiz eder, değerlendirir ve buradan hareketle yeni ve özgün sonuç ve düşüncelere ulaşır.

Yetkinlik

Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenciler, özel hukuka dair temel kavramları tanımlayabilecek, bunlara ilişkin yasal sorunları ve uygulama sorunlarını tespit ve analiz edebilecek ve bu sorunları öğreti, yargı kararları ve gerektiğinde karşılaştırmalı hukuk kapsamında analiz edebilecek ve tespit ve analiz edilen sorunlar hakkında hukuki çözüm önerileri getirebilecektir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024