EGZERSİZ VE SPOR BİLİMLERİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM)

Bilgi

Programdan mezun olarak diplomaya almaya hak kazanan bireylerin, programın amaç ve hedefleri doğrultusunda öğrenme çıktılarına sahip olması beklenmektedir. Bu aynı zamanda programın öğrenim yeterliliklerini oluşturmaktadır.

Beceri

Yaşam boyu egzersiz ve spor anlayışını benimseyen, spor ve egzersiz faaliyetlerinin geniş kitlelere yayılmasını ilke edinmiş, performans ve kondisyon özelliklerinin geliştirilmesine destek sağlayan ve toplumun farklı kesimlerinin egzersiz ve sağlıkla ilgili gereksinimlerini karşılayabilecek donanıma sahip nitelikli uzmanlar yetiştirmektir.

Yetkinlik

1. Üstlendiği görev ve sorumlulukları yerine getirme bilincine sahiptir. 2. Bilgiyi paylaşma ve birlikte öğrenme yetkinliğine sahiptir. 3. Yaşam boyu öğrenme ve sorgulama bilincine sahiptir. 4. Değişime ve yeniliğe karşı açık tutuma sahiptir. 5. Spor bilimci olarak sorumluluklarını bilir, etik ilkeleri anlar ve kanunlara uygun hareket eder. 6. Çevre koruma ve iş güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir. 7. Uluslararası spor gelişmelerini yakından takip eder.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024