YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM)

Bilgi

A.1. Bilişim sistemleri ile ilgili yasal mevzuatı bilir, konuyla ilgili etik değerlerin takipçisi olur. A.2. işletmenin temel fonksiyonlarını bilir. A.3. Analitik düşünebilme becerisini kullanarak işletme problemlerine uygun çözümler üretir. A.4. Bilişim teknolojileri ile ilgili sahip olduğu bilgi birikimini, yeni gelişmeleri iletişim araçlarını kullanarak aktarabilir. A.5. İşletmelerde kullanılmakta olan veya kullanılacak bilişim sistemlerini tanır. A.6. Bilgisayar programlama kavramlarını bilir ve programlama dilleri ile program geliştirebilir. A.7. Yenilikçi fikirler üretebilir ve fikirleri uygulayabilir.

Beceri

B.1. İşletmelerin bilişim alanındaki projelerine teknik ve yönetsel katkı sağlayacak beceriye sahiptir. B.2. Yenilikçi ve yaratıcı fikirler üretme ve uygulama becerisine sahiptir. B.3. İşletmelerin problemlerini çözmek amacıyla program geliştirme veya başkaları tarafından geliştirilen programları kullanma becerisine sahiptir. B.4. Bilgi teknolojileri alanındaki hızlı değişimi takip etme becerisine sahiptir. B.5. Bilişim teknolojilerini kullanarak İşletmelerde karşılaşılan problemlere çözüm üretebilir. B.6. İşletmelerin Üretim, Finans, İnsan Kaynakları, Yönetim ve Organizasyon alanları ile ilgili gerekli bilgiye sahiptir. İşletmelerin bu alanları ile ilgili gelişmeleri takip ederek bilgilerinin devamlı güncel olmasını sağlar. B.7. Her zaman yasal mevzuata uyar ve etik kaygıyı en üst düzeyde taşır.

Yetkinlik

C.1. Bilişim teknolojileri ile ilgili gelişmeleri sürekli takip eder ve kendini yeniler. C.2. Yenilikçi ve yaratıcı fikirler üretir ve uygular. C.3. Bilişim projelerinde sorumluluk alır. C.4. İşletmenin Üretim, Finans, İnsan Kaynakları, Yönetim ve Organizasyon alanları ile teknik alanı birleştirmek için fikirler üretir, uygulamalar geliştirilmesinde rol oynar. C.5. Geliştirilmesi gerekli olan bilişim sistemi için analiz, tasarım, geliştirme, test ve yerleştirme süreçlerinde takımla birlikte çalışır. C.6. Bilişim sistemleri konusunda sahip olduğu bilgi ve tecrübeyi iletişim araçlarını kullanarak aktarır. C.7. İşletmede ortaya çıkacak problemleri bilişim sistemlerini kullanarak çözer, üst yöneticilere destek olur. C.8. Programlama konusunda bilgi sahibidir ve güncel programlama dillerini kullanır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024