1. Temel iktisadi kuramlar ve politikalar hakkında bilgi sahibi olma. 2. İktisat alanını destekleyen, hukuk, maliye, siyaset bilimi, işletme gibi alanlarda genel düzeyde bilgi sahibi olma. 3. Sosyal politikanın temel ilke, kurum, kural ve güncel konuları hakkında bilgi sahibi olma. 4. Emek piyasalarının yapısı, işleyişi ve ilgili kurumları hakkında bilgi sahibi olma. 5. Çalışma yaşamına yönelik hukuki düzenlemeler hakkında(teorik ve uygulamalı) bilgi sahibi olma. 6. Toplu iş ilişkilerinin işleyişi ile ulusal ve uluslar arası kurumlar hakkında bilgi sahibi olma. 7. Özel sektör ve kamunun ihtiyaç ve beklentilerine uygun insan kaynakları uygulamaları hakkında bilgi sahibi olma.
1. Öğrenim sürecinde elde edilen bilgileri neden sonuç ilişkileri ile değerlendirebilme; hangi bilgiye nerede ve ne zaman ihtiyaç duyulacağına karar verebilme. 2. Ekonomik ve toplumsal olgu, olay ve gelişmeleri sosyal adalet bakış açısıyla değerlendirebilme.
1. Mesleki ve sosyal yaşamında; etik değerler, toplumsal ilkeler ve evrensel normları gözeterek hareket etmek. 2. Hayat boyu öğrenme prensibini içselleştirmek; mesleki gelişmeleri izlemek ve kendini sürekli yenilemek.