TÜRK DİLİ I

Yeterlilik İlişkisi

No Program Yeterlilik Puan
PY.1 Üniversite önlisans düzeyinde ön büro, kat hizmetleri, yiyecek-içecek hizmetleri konusunda verilen dersler ile otel işletmelerinde ara eleman olarak çalışabilme bilgi ve uygulama yeteneğine sahip olmak. 1
PY.2 Seyahat Acentacılığı, Tur Opreatölüğü, Kongre ve Fuar Organizasyonları gibi sektörün farklı alanlarına yönelik temel bilgi ve uygulamalara sahip olmak. 1
PY.3 Turizm işletmelerinin işletme süreçlerini kavramak, planlama, örgütleme, yöneltme, koordinasyon ve kontrol fonksiyonlarının turizm işletmeleri açısından uygulanması ve işletmecilik anlayışında yaşanan yeni gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak. 1
PY.4 Turizm sektöründeki yürürlükteki mesleki yasa ve mevzuatlar hakkında bilgi sahip olmak. 1
PY.5 Gelecekte ortaya çıkabilecek turizm sorunlarının çözümlenebilmesi için geçmişte yaşanan sorunlarla ilgili durum tespiti yapmak ve çözüm önerileri geliştirmek. 1
PY.6 Turizm ve Otel İşletmeciliği uygulamalarında kullanılan en az bir paket programı kullanabilme becerisine sahip olmak. 1
PY.7 Uluslar arası turizm endüstrisinin kalite standartlarına sahip olarak dünyanın her ülkesinde çalışabilme yeteneğine sahip olmak. 1
PY.8 Turizm sektöründeki hızla ortaya çıkan gelişmelere paralel olarak mevcut yeniliklere uyum sağlama ve alanlarıyla ilgili mevzuatları kavrayabilme ve gelişmeleri takip edebilme yeteneğine sahip olmak. 1
PY.9 Sektörel alandaki gelişmelere bağlı olarak mesleki düzeydeki gereklilikleri takip edebilmek ve uygulamaları yerine getirebilmek üzere yabancı dili azami düzeyde kullanabilmek. 1
PY.10 Mesleğinde kullanılan belgeleri tanıyabilme, düzenleyebilme, saklayabilme ve resmi yazışmaları yapabilmek yeteneğine sahip olma 1
PY.11 Sürdürülebilirlik ilkesine bağlı olarak işletme odaklı, sosyal sorumlu ve çevreye duyarlı düşünme ve çalışma yeteneğine sahip olmak. 1
PY.12 Meslek etiğini, eşitliği, yüksek motivasyonu, karşılıklı güveni ve yüksek derecede profesyonel yeterliliği paydaş ilişkilerine yansıtmak. 1

Katkı Derecesi : (1) En Düşük, (2) Düşük, (3) Orta, (4) Yüksek, (5) En Yüksek
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024