SU SİSTEMLERİNDE AMİP-MİKROORGANİZMA İLİŞKİSİ

Yeterlilik İlişkisi

No Program Yeterlilik Puan
PY.1 Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, temel mikrobiyoloji, endüstriyel mikrobiyoloji, immünoloji alanı ile ilgili kuramsal ve uygulamalı bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirme, istatistik metotları kullanarak analiz etme ve yorumlama 0
PY.2 Mikrobiyoloji alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrayabilme 0
PY.3 Mikrobiyoloji alanında edindiği bilgileri toplayıp farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek yorumlama ve yeni bilgiler oluşturma 0
PY.4 Mikrobiyoloji alanı ile ilgili karşılaşılan sorunları araştırma yöntemlerini kullanarak çözümleme 0
PY.5 Mikrobiyoloji alanı ile ilgili uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütme 0
PY.6 Mikrobiyoloji alanı ile karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunların çözümü için yeni stratejik yaklaşımlar geliştirme ve sorumluluk alarak çözüm üretme 0
PY.7 Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve öğrenmesini yönlendirme 0
PY.8 Mikrobiyoloji alanındaki gelişmeleri ve kendi çalışmalarını nicel ve nitel veriler ile destekleyerek alanındaki ve alan dışındaki gruplara yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli biçimde aktarma 0
PY.9 Alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanma 0
PY.10 Mikrobiyoloji alanında özümsedikleri bilgiyi, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini, disiplinlerarası çalışmalarda kullanma 0

Katkı Derecesi : (1) En Düşük, (2) Düşük, (3) Orta, (4) Yüksek, (5) En Yüksek
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024