No | Program Yeterlilik | Puan |
---|---|---|
PY.1 | Temel bilgi ve becerileri özümseyerek öğrendiklerini alanındaki çalışmalarında kullanabilme | 3 |
PY.2 | Alanı ile ilgili gelişmeleri takip ederek, talep ve ihtiyaçları göz önünde bulundurarak, insan sağlığına uygun, özgün ayakkabı tasarımı yapabilme, koleksiyon hazırlayabilme | 1 |
PY.3 | Üretim için gerekli alet ve makine kullanabilme becerisi | 0 |
PY.4 | Küresel ve toplumsal çerçevedeki ayakkabı tasarım ve üretim aşamalarının, sağlık, güvenlik ve çevre sorunlarına etkilerini değerlendirebilme | 0 |
PY.5 | Tasarım ve üretim uygulamaları için gerekli çağdaş teknolojiyi kullanabilme | 0 |
PY.6 | İstenilen ürün için model hazırlayabilme | 0 |
PY.7 | Bilgisayar destekli tasarım yapabilme | 0 |
PY.8 | Karşılaştığı problem durumlarında bağımsız davranarak, insiyatifini kullanabilme | 2 |
PY.9 | Alanı ile ilgili yeni ürünler ortaya koyarken yaratıcılığını kullanabilme | 0 |
PY.10 | Bilim, teknoloji ve çağdaş konular hakkında gelişmeleri izleyerek mesleki ve bireysel anlamda kendini geliştirebilme | 2 |
PY.11 | Bireysel çalışma ve bağımsız karar verebilme | 1 |
PY.12 | Etkili iletişim kurabilme | 4 |
PY.13 | Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olabilme | 1 |
PY.14 | Grup çalışması veya bireysel olarak mesleki fuarlara hazırlanabilme | 0 |
PY.15 | Ulusal ve uluslararası güncel sorunları takip edebilme | 0 |
PY.16 | Üretim planlaması yapabilme | 0 |
PY.17 | Kalite kontrol bilgi ve becerisine sahip olma | 0 |
PY.18 | Alanında gerekli bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme | 1 |
PY.19 | Bilimsel bilgiye ulaşabilme, literatür tarayabilme ve bilimsel veri üretebilme | 3 |
PY.20 | Mesleğine karşı olumlu tutum geliştirebilme | 3 |
PY.21 | Ekip içinde mesleki rol ve sorumluluğunun farkında olma ve ekip içinde çalışma becerisi | 1 |
PY.22 | Mesleğine değer verme | 3 |