No | Program Yeterlilik | Puan |
---|---|---|
PY.1 | Gıda maddelerini ve bileşenlerini tanımak ve sağlık açısından önemini bilmek | 1 |
PY.2 | Gıda ile ilgili her türlü zincirde fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik tehlikeleri ve korunma tedbirlerini bilmek ve uygulamak | 3 |
PY.3 | Gıda üretim aşamalarını bilmek ve çıkabilecek sorunlarla başedebilmek | 4 |
PY.4 | Laboratuvarda temel hazırlık işlemlerini, müfredat kapsamında gösterilen analizleri yapmak ve yorumlamak | 4 |
PY.5 | Katkı maddelerini tanımak, etkileri ve kullanımlarını bilmek | 1 |
PY.6 | Yönetmelik ve mevzuatlara ulaşma, okuma ve yorumlama yeteneğinde olma | 1 |
PY.7 | Hijyen ve sanitasyon konusunda bilgi sahibi olmak ve uygulayabilmek | 1 |
PY.8 | Gıda işletmelerinde kullanılan makinelerin genel özelliklerini bilmek | 2 |
PY.9 | Gıda Teknolojisi alanında edindiği bilgi ve beceriler düzeyindeki düşüncelerini ve önerilerini ilgililere yazılı ve sözlü olarak aktarabilmek | 3 |
PY.10 | Gıda Teknolojisi alanında sorunları algılayarak yorumlar yapabilmek ve çözüm önerileri getirmek | 2 |
PY.11 | Kalite, gıda güvenliği, çevre bilinci, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olmak | 1 |
PY.12 | Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olabilmek | 1 |
PY.13 | Gıda Teknolojisi alanında kendi öğrenme gereksinimini belirleyebilmek, değişime ve yeniliğe karşı açık olmak, araştırma yapabilmek ve edindiği bilgileri uygulayabilmek | 2 |
PY.14 | Mesleği ile ilgili alanlarda kuramsal ve uygulamalı bilgileri bilmek ve kullanabilme | 2 |
PY.15 | Bireysel ve örgütsel iletişim kurmak | 1 |
PY.16 | Gıdalara uygulanan temel işlemleri bilmek | 2 |
PY.17 | Gıda ambalajları konusunda bilgi sahibi olmak | 2 |