No | Program Yeterlilik | Puan |
---|---|---|
PY.1 | Ülkemizde süs bitkileri yetiştiriciliği için gerekli üretim yöntemlerini, teknolojik gelişmeleri, doğa bilimlerini ve temel düzeydeki kurumsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmalı | 2 |
PY.2 | Süs bitkileri yetiştiriciliği için gereken temel düzeydeki bilgileri ileri bir eğitim düzeyine veya aynı düzeydeki bir alanda kullanabilme becerisi | 1 |
PY.3 | Temel bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanıyabilme, analiz edebilme ve bitki yetiştirme teknikleri ile ilgili çözüm önerileri getirme becerisi | 2 |
PY.4 | Süs bitkileri yetiştiriciliği ile ilgili temel düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme | 2 |
PY.5 | Süs bitkileri yetiştiriciliği ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme | 2 |
PY.6 | Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri yürütebilme | 0 |
PY.7 | Süs bitkileri yetiştiriciliğinde edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme, öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve karşılayabilme | 2 |
PY.8 | Öğrenimini aynı alanda bir ileri eğitim düzeyine veya aynı düzeydeki bir mesleğe yönlendirebilme | 1 |
PY.9 | Yaşam boyu ögrenme bilinci kazanmış olma | 3 |
PY.10 | Süs bitkileri yetiştiriciliği ile ilgili konularda sahip olduğu temel bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletisim yoluyla aktarabilme | 1 |
PY.11 | Süs bitkileri yetiştiriciliği ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme | 3 |
PY.12 | Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyi'nde kullanarak Süs Bitkileri Sektöründeki gelişmeleri takip edebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilme | 0 |
PY.13 | Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme | 0 |
PY.14 | Süs bitkileri yetiştiriciliği ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olma | 2 |
PY.15 | Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma | 2 |