BİTKİ EKOLOJİSİ

Yeterlilik İlişkisi

No Program Yeterlilik Puan
PY.1 Ülkemizde süs bitkileri yetiştiriciliği için gerekli üretim yöntemlerini, teknolojik gelişmeleri, doğa bilimlerini ve temel düzeydeki kurumsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmalı 2
PY.2 Süs bitkileri yetiştiriciliği için gereken temel düzeydeki bilgileri ileri bir eğitim düzeyine veya aynı düzeydeki bir alanda kullanabilme becerisi 1
PY.3 Temel bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanıyabilme, analiz edebilme ve bitki yetiştirme teknikleri ile ilgili çözüm önerileri getirme becerisi 2
PY.4 Süs bitkileri yetiştiriciliği ile ilgili temel düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme 2
PY.5 Süs bitkileri yetiştiriciliği ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme 2
PY.6 Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri yürütebilme 0
PY.7 Süs bitkileri yetiştiriciliğinde edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme, öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve karşılayabilme 2
PY.8 Öğrenimini aynı alanda bir ileri eğitim düzeyine veya aynı düzeydeki bir mesleğe yönlendirebilme 1
PY.9 Yaşam boyu ögrenme bilinci kazanmış olma 3
PY.10 Süs bitkileri yetiştiriciliği ile ilgili konularda sahip olduğu temel bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletisim yoluyla aktarabilme 1
PY.11 Süs bitkileri yetiştiriciliği ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme 3
PY.12 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyi'nde kullanarak Süs Bitkileri Sektöründeki gelişmeleri takip edebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilme 0
PY.13 Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme 0
PY.14 Süs bitkileri yetiştiriciliği ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olma 2
PY.15 Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma 2

Katkı Derecesi : (1) En Düşük, (2) Düşük, (3) Orta, (4) Yüksek, (5) En Yüksek
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024