KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLARI

Yeterlilik İlişkisi

No Program Yeterlilik Puan
PY.1 Gıda maddelerini ve bileşenlerini tanımak ve sağlık açısından önemini bilmek 0
PY.2 Gıda ile ilgili her türlü zincirde fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik tehlikeleri ve korunma tedbirlerini bilmek ve uygulamak 0
PY.3 Gıda üretim aşamalarını bilmek ve çıkabilecek sorunlarla başedebilmek 0
PY.4 Laboratuvarda temel hazırlık işlemlerini, müfredat kapsamında gösterilen analizleri yapmak ve yorumlamak 0
PY.5 Katkı maddelerini tanımak, etkileri ve kullanımlarını bilmek 0
PY.6 Yönetmelik ve mevzuatlara ulaşma, okuma ve yorumlama yeteneğinde olma 0
PY.7 Hijyen ve sanitasyon konusunda bilgi sahibi olmak ve uygulayabilmek 0
PY.8 Gıda işletmelerinde kullanılan makinelerin genel özelliklerini bilmek 0
PY.9 Gıda Teknolojisi alanında edindiği bilgi ve beceriler düzeyindeki düşüncelerini ve önerilerini ilgililere yazılı ve sözlü olarak aktarabilmek 0
PY.10 Gıda Teknolojisi alanında sorunları algılayarak yorumlar yapabilmek ve çözüm önerileri getirmek 0
PY.11 Kalite, gıda güvenliği, çevre bilinci, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olmak 5
PY.12 Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olabilmek 3
PY.13 Gıda Teknolojisi alanında kendi öğrenme gereksinimini belirleyebilmek, değişime ve yeniliğe karşı açık olmak, araştırma yapabilmek ve edindiği bilgileri uygulayabilmek 4
PY.14 Mesleği ile ilgili alanlarda kuramsal ve uygulamalı bilgileri bilmek ve kullanabilme 3
PY.15 Bireysel ve örgütsel iletişim kurmak 1
PY.16 Gıdalara uygulanan temel işlemleri bilmek 1

Katkı Derecesi : (1) En Düşük, (2) Düşük, (3) Orta, (4) Yüksek, (5) En Yüksek
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024