PET BESLENMESİ

Yeterlilik İlişkisi

No Program Yeterlilik Puan
PY.1 Hayvan türleri ve ırklarını, yapısal ve işlevsel (anatomik, histolojik, fizyolojik, biyokimyasal vb) ve davranış özelliklerini tanır. 0
PY.2 Farklı hayvan türleri, yetiştirme şekilleri ve beklenen verim özellikleri doğrultusunda sağlıklı yetiştiricilik için bakım-beslenme alternatiflerini belirler ve amaca uygun besleme programları hazırlar. 0
PY.3 Hastalıklardan korunma ve tedavi amacıyla kullanılacak kimyasal ve biyolojik maddeler ile bunların üretim teknolojileri konusunda temel bilgileri sıralar. 0
PY.4 Hayvan ırkları arasında verim değerlendirmeleri yapar, gerektiğinde ıslah çalışması yapabilecek düzeyde seleksiyon, melezleme, suni tohumlama işlemlerini gerçekleştirir 0
PY.5 Hayvancılık işletmeleri ve hayvansal gıda üretimi yapan işletmelerin sevk ve idaresini gerçekleştirir 0
PY.6 Veteriner hekimliğe ilişkin ulusal ve uluslararası kanun ve yönetmelikler, etik değerler çerçevesinde güncel bilgiler alır ve gerektiğinde bunları kullanır. 0
PY.7 Hayvanlarda olması muhtemel her türlü hastalığı klinik olarak tanır, bu amaca yönelik olarak tanı yöntemlerini kullanır, gerektiğinde tanı materyallerini alır ve yetkili laboratuvarlara gönderir ve/veya test eder, hekimliğin tüm yöntemlerini kullanarak (tanı yöntemleri sonuçlarını yorumlama, ilaç ya da operatif uygulamalar gibi) tanısı konulan hastalıkların tedavisini yapar. 0
PY.8 Bulaşıcı hastalıkların kontrolü amacıyla biyogüvenlik dâhil gerekli önlemleri alır. 0
PY.9 İnsan tüketimi için üretilen hayvansal gıdaların ve/veya bileşiminde hayvansal ürün bulunan gıdaların hijyenik üretimlerine ilişkin teknoloji bilgilerini bilir, tüm bu aşamaları denetler ve tüketime sunulan nihai gıda maddelerinin sağlık kontrolünü yapar. 0
PY.10 Halk ve hayvan sağlığını ilgilendiren konularda ilgili kurullarda sorunun tanımlanması ve çözüm önerilerine ilişkin bilgiler verilir. 0
PY.11 İnsan, hayvan ve hayvan sahibinin hakları konusunu bilir ve hayvan refahını tüm uygulamalarında gözetir. 0
PY.12 Çevre, veteriner halk sağlığı kurallarının bilincinde, zoonozlar konusunda duyarlı ve doğayı korumaya yönelik uygulamalar öğretilir ve gerektiğinde yapar. 0
PY.13 Kazandığı bilgi ve becerileri eleştirel yolla değerlendirerek, alanı ile ilgili edinmesi gereken yeni bilgileri sorgular. 0

Katkı Derecesi : (1) En Düşük, (2) Düşük, (3) Orta, (4) Yüksek, (5) En Yüksek
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024