YENİ VE YENİDEN ÖNEM KAZANAN ENFEKSİYON ETKENİ MİKROORGANİZMALAR

Yeterlilik İlişkisi

No Program Yeterlilik Puan
PY.1 Yüksek lisans yeterliliklerine dayalı olarak, temel mikrobiyoloji, endüstriyel mikrobiyoloji, immünoloji alanı ile ilgili güncel ve ileri düzeydeki bilgileri özgün düşünce ve/veya araştırma ile uzmanlık düzeyinde geliştirme 0
PY.2 Mikrobiyoloji alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrama, mikrobiyoloji alanı ile ilgili yeni ve karmaşık fikirleri analiz, sentez ve değerlendirmede uzmanlık gerektiren bilgileri kullanarak özgün sonuçlara ulaşabilme becerisi kazanma 0
PY.3 Mikrobiyoloji alanındaki yeni bilgileri sistematik bir yaklaşımla değerlendirme, kullanma ve aktarma 0
PY.4 Alanına yenilik getiren, yeni bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulama geliştirme ya da bilinen bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulamayı farklı bir alana uygulama, özgün bir konuyu araştırma, kavrama, tasarlama, uyarlama ve uygulama 0
PY.5 Mikrobiyoloji alanı ile ilgili çalışmalarda araştırma yöntemlerini kullanabilmede üst düzey beceriler kazanma 0
PY.6 Alanıına yenilik getiren yeni bir düşünce, yöntem ve uygulamayı farklı bir alana uygulama, özgün bir çalışmayı bağmsız olarak gerçekleştirerek alanındaki ilerlemelere katkıda bulunma 0
PY.7 Mikrobiyoloji alanı ile ilgili bilimsel makaleyi yorumlayarak alanındaki bilginin sınırlarını genişletme 0
PY.8 Yaratıcı ve eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme gibi üst düzey zihinsel süreçleri kullanarak alanı ile ilgili yeni düşünce ve yöntemler geliştirme 0
PY.9 Uzman kişiler ile alanındaki konuların konuşulmasında özgün görüşlerini savunma, ve alanındaki yetkinliğini gösteren etkili bir iletişim kurma 0
PY.10 Alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeleri takip ederek, problemlerini çözecek şekilde araştırmalarında etkin olarak kullanma 0
PY.11 Mikrobiyoloji alanı ile ilgili konularda karşılaşılan toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik sorunların çözümüne katkıda bulunma ve bu değerlerin gelişimi destekleme 0

Katkı Derecesi : (1) En Düşük, (2) Düşük, (3) Orta, (4) Yüksek, (5) En Yüksek
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024