| PY.1 |
Turizmin çeşitli alanlarında yöneticilik, finans veya muhasebe alanlarında çalışma yetisi kazandırma. |
4 |
| PY.2 |
Turizmin temelini oluşturan insan unsurunu anlama; insanlar ve toplumlararası ilişkilerin işleyişini takip edebilme |
4 |
| PY.3 |
Öğrenim sürecinde elde edilen bilgileri neden sonuç ilişkileri ile değerlendirebilme; hangi bilgiye nerede, ne zaman ve niçin ihtiyaç duyulacağını takdir edebilme |
5 |
| PY.4 |
Turizm endüstrisinin konaklama, yiyecek-içecek, ulaştırma gibi alt dallarının yanı sıra; yönetim ve organizasyon, işletme, iktisat, muhasebe gibi alanlarda da bilgi sahibi olabilme. |
4 |
| PY.5 |
Turizm sektöründe yönetici ve liderlik becerisini kazandırmayı amaçlamanın yanısıra öğrencilerin ekonometri, istatistik gibi alanlarda da beceri sahibi olmasını sağlama. |
4 |
| PY.6 |
Turizmle ilgili her türlü niteliksel ve niceliksel işletmecilik anlayışının kazandırılmasını sağlama |
5 |
| PY.7 |
Turizm alanı ile ilgili sosyal çevreye dair bilgileri edinme, işlevlerini ve faydalarını ayırt edecek donanıma sahip olma |
4 |
| PY.8 |
Türk dilini etkin kullanabilme becerisi; Turizm alanında gerekli olabilecek en az iki yabancı dile sahip olma |
3 |
| PY.9 |
Turizm ile ilgili hayatın tamamının bir öğrenme süreci olduğunu içselleştirme yeteneği; bilimsel gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi |
5 |
| PY.10 |
Turizm endüstrisine yönelik Mesleki ve etik sorumluluk bilincini taşımak suretiyle, etkin çalışabilme becerisi, sorumluluk alma özgüveni; kendine güven ve girişim gücü sahibi olma; takım çalışması içinde dayanışmayı ön plana alma |
5 |