No | Program Yeterlilik | Puan |
---|---|---|
PY.1 | Turizmin çeşitli alanlarında yöneticilik, finans veya muhasebe alanlarında çalışma yetisi kazandırma. | 3 |
PY.2 | Turizmin temelini oluşturan insan unsurunu anlama; insanlar ve toplumlararası ilişkilerin işleyişini takip edebilme | 3 |
PY.3 | Öğrenim sürecinde elde edilen bilgileri neden sonuç ilişkileri ile değerlendirebilme; hangi bilgiye nerede, ne zaman ve niçin ihtiyaç duyulacağını takdir edebilme | 5 |
PY.4 | Turizm endüstrisinin konaklama, yiyecek-içecek, ulaştırma gibi alt dallarının yanı sıra; yönetim ve organizasyon, işletme, iktisat, muhasebe gibi alanlarda da bilgi sahibi olabilme. | 3 |
PY.5 | Turizm sektöründe yönetici ve liderlik becerisini kazandırmayı amaçlamanın yanısıra öğrencilerin ekonometri, istatistik gibi alanlarda da beceri sahibi olmasını sağlama. | 3 |
PY.6 | Turizmle ilgili her türlü niteliksel ve niceliksel işletmecilik anlayışının kazandırılmasını sağlama | 3 |
PY.7 | Turizm alanı ile ilgili sosyal çevreye dair bilgileri edinme, işlevlerini ve faydalarını ayırt edecek donanıma sahip olma | 3 |
PY.8 | Türk dilini etkin kullanabilme becerisi; Turizm alanında gerekli olabilecek en az iki yabancı dile sahip olma | 5 |
PY.9 | Turizm ile ilgili hayatın tamamının bir öğrenme süreci olduğunu içselleştirme yeteneği; bilimsel gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi | 5 |
PY.10 | Turizm endüstrisine yönelik Mesleki ve etik sorumluluk bilincini taşımak suretiyle, etkin çalışabilme becerisi, sorumluluk alma özgüveni; kendine güven ve girişim gücü sahibi olma; takım çalışması içinde dayanışmayı ön plana alma | 5 |