SYMPOSIUM II

Öğrenme Çıktılarının Program Yeterliliklerine Katkısı

Öğrenme Çıktıları
Sofra ve medeniyet ilişkisini tartışabilecektir. 5 5 5 5 5 4 5 3 4 5 3 1
Eski Roma mutfak kültürünü birincil kaynaklar ışığında analiz edebilecektir. 4 5 5 5 4 4 4 2 3 5 4 2
Roma’da sofra adabını tüm yönleriyle tartışabilecektir. 5 4 5 5 5 4 3 4 5 2 1 3
Roma mutfağının günlük aş ve öğünlerini açıklayabilecektir. 5 4 4 5 4 4 5 5 3 3 3 3
Roma ziyafet geleneğini bütün yönleriyle açıklayabilecektir. 5 4 5 3 4 4 5 2 3 1 3 4
Romalı kimliğinin (Romanitas) asli unsuru olarak Roma'da sofra adabını açıklayabilecektir. 5 4 5 5 5 5 5 4 4 4 3 3
Mimari yapısıyla Yunan ve Roma mutfağını açıklayabilecektir. 4 3 4 3 4 5 4 3 4 4 5 2
Petronius, Apicius gibi Romalı yazarların eserlerini kaynak dillerinden analiz edebilecektir. 5 2 4 4 4 4 1 5 3 5 4 4
Yemek kültürü bağlamında Roma dünyasının kültürel ve toplumsal yapısını analiz edebilecektir. 5 5 5 4 5 3 3 3 3 4 4 3
Antikçağ Yunan-Roma mutfak kültürü ile modern mutfak kültürünü karşılaştırabilecektir. 3 4 5 5 4 4 5 3 4 3 5 5

Katkı Düzeyi : (1) Çok Düşük, (2) Düşük, (3) Orta, (4) Yüksek, (5) Çok Yüksek
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024